Халфът на България Симеон Славчев смята, че задружният колектив ще помогне на националния ни отбор в световната квалификация с Холандия в събота вечер.

„Атмосферата е добра, с повечето момчета сме доста години по терените. В тои отбор има и приятели, с които можем на терена да се борим”, каза Славчев на официалната пресконференция на българския отбор.

Той не скри, че липсата на Светослав Дяков, Владислав Стоянов и Георги Миланов е тежък удар за „лъвовете”.

„Като цяло това са футболисти, които допринасят много за отбора. Всеки един от тези трима футболисти има силни страни - Дяков със спокойствието, което придава на отбора, Георги Миланов с техниката и бързината, Владо Стоянов с добрите заяви на вратата. Това са три много важни фигури за нас. Разочароващо е, но това е част от играта”.

Играчът на Лехия (Гданск) сподели, че той и колегите му са разбрали много добре идеите на Петър Хубчев за мача с „лалетата”.

„Лагерът беше много ползотворен за нас. Всеки един от нас схвана концепцията на треньорския щаб, предаде ни достатъчно информация. Имат изключително силни футболисти (Холандия), особено по фланговете, но това вече са детайли, които са ни предадени. Ние сме пределно концентрирани да излезем утре и да покажем най-доброто и да неутрализираме техните силни страни”.