Андрей Гълъбинов ще води атаката на България в утрешната световна квалификация срещу Холандия. Двубоят е от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски". Такъв вариант е разигравал селекционерът Петър Хубчев в последните занимания на трикольорите, съобщава "Тема Спорт".
 
28-годишният таран се представя силно във втородивизионния италиански Новара. Тимът му е на осмо място в класирането. Гълъбинов пък е взел участие в 26 от 31-те шампионатни мача на отбора до момента. В тях е отбелязал 10 гола. Андрей бе в групата на националите за визитите на Швеция (0:3) и франция (1:4), но не влезе в игра.

За последно той носи фланелката с герба на 16 ноември 2014 година в европейската квалификация срещу Малта 1:1. Тогава Гълъбинов започна като титуляр u се разписа още в 6-ата минута. Треньор на тима пък бе Любослав Пенев. След това нападателят имаше конфликт с Ивайло Петев, който не го викаше.
 
Халфът на Левски Георги Костадинов спори за титулярно място в състава за Холандия с полузащитника на Черно море Александър Цветков. Един от тях се очаква да си партнира с играча на Палермо Ивайло Чочев. Най-вероятно като дясно крило ще действа Станислав Манолев от ЦСКА, който и друг път е изпълнявал тази роля в националния отбор.
 
Аут за утрешния сблъсък с лалетата заради контузии са вратарят Владислав Стоянов и халфовете Георги Миланов и Светослав Дяков. Заради отсъствието на последния селекционерът Петър Хубчев ще избере и нов капитан. Той ще обяви решението на кого да даде лентата днес. Фаворит е Ивелин Попов, който и преди е бил капитан.