Българският национален отбор футбол за юноши до 19 години се завърна у нас след постигнатия си успех и класирането за Евро 2017. На летище "София" футболистите от набор 2003 от Западна България посрещнаха своите батковци, които се класираха за шампионата на Стария континент, а селекционерът на тима Ангел Стойков е щастлив от представянето на младите българи.

"Още в първия мач, в който победихме в Сливен, започнахме да вярваме, че този отбори има шанс за нещо голямо. Победихме този отбор на Франция, който е еврошампион до 17 години, както и Португалия. Най-трудно беше второто полувреме с Босна и Херцеговина, защото се натрупа много умора".

"Играчите бяха на предела на силите си. През цялата втора част си гледах часовника, а времето не минаваше. Издържахме и сега заслужено празнуваме", заяви Ангел Стойков пред медиите. Той добави, че подготовката за Евро 2017 започва в началото на май. Първенството е 2 до 15 юли тази година. За него вече се класираха Англия, Чехия, Холандия и домакините от Грузия."

"След втория мач, в който победихме Франция, знаехме как е завършила и срещата между Босна и Херцеговина и Израел. Опитах се да запазя спокойствие и смятам, че го предадох на момчетата. Нямаше да бъде същото, ако не бяхме спечелили последния мач. Не смятам, че отборът е готов да бъде голямата сензация на това първенство. Първо трябва да видим как ще тренираме до месец май и как ще се възстановим. Също толкова важна цел е да развием тези момчета като футболисти", каза още Стойков. 

Младите футболисти обявиха, че Франция е бил най-силният отбор в квалификационната група с участието на България.

"Те са просто уникален отбор", каза Ангел Лясков при завръщането на тима. Той добави, че по време на последния мач много от играчите не са се чувствали добре, но са издържали на голямото напрежение срещу Босна и Херцеговина.

Вратарят Даниел Наумов заяви, че въпреки многото удари в срещата с Босна и Херцеговина, най-силният отбор, с който българите са играли е Франция.
"Изключително впечатление прави този отбор. Изградени играчи. Но ние сме като едно семейство. Компенсирахме с добър колектив. Всеки е готов да се сбори за другия. Ние сме приятели, не само съотборници", коментира Наумов при завръщането на отбора.