България изигра катастрофално слаб мач при гостуването на футболното джудже Люксембург и едвам издрапа равенство 1:1 в световна квалификация от Група "А", която бе само за престиж. Това без съмнение е най-слабият мач на националите от години насам и домакините на моменти тотално надиграха нашите момчета. 

Оливие Тил даде аванс на домакините още в 3-ата минута, а освен това през първото полувреме противниците ни имаха страхотни шансове да вкарат и още попадения. След почивката нашите започнаха мудно, но все пак в 68-ата минута Чочев стигна до една центрирана топка и я засече във вратата с глава за равенството.

Малко преди края Тюрпел игра с ръка в собственото си наказателно поле, но реферът не отсъди чиста дузпа за нашите. Родните национали имат 13 точки в класирането след този мач и заемат 4-ото място в крайното класиране на таблицата. Домакините пък изпревариха Беларус и финишираха 5-и с актив от 6 точки. 


Срещата започна кошмарно за родните национали и още в 3-ата минута домакините стигнаха до попадение. Оливие Тил се възползва от една отклонена от Жоаким топка и от границата на наказателното поле с топовен удар успя да реализира и даде аванс на "футболното джудже".

Няколко минути след това Славчев опита удар от дистанция, който обаче бе доста неточен. В 14-ата минута нашите получиха нов тежък удар, след като Занев се контузи и бе принудително заменен от Недялков.

Последва удар на Чочев с глава, който също бе неточен, а нашите момчета демонстрираха изключително голяма яловост в предни позиции през следващите минути. В 36-ата минута Попето центрира от фаул, но право в ръцете на вратаря, а към края на полувремето домакините имаха страхотен голов шанс. 

Тюрпел излезе сам срещу вратаря, но Илиев изби удара му от упор, а след това Недялков блокира топката с тяло при удара на Жоаким. Секунди след това домакините имаха нов шанс, но нашият страж улови удара на Тюрпел. 

Няколко минути след подновяването на играта нямаше никаква промяна в играта на нашите и те продължиха да играят много хаотично. В 52-ата минута Тюрпел бе на косъм да удвои аванса на домакините, но ударът му бе блокиран от роден играч и в крайна сметка се стигна до корнер за Люксембург. 

Минути след това Делев намери Гълъбинов на добра стрелкова позиция в наказателното поле, но нападателят доста тромаво се завъртя и топката му бе отнета. В 57-ата минута Чочев имаше страхотен шанс да изравни, но ударът му с глава бе доста анемичен и бе с лекота уловен от Жубер. 

Броени минути след това Гълъбинов имаше два отлични шанса, но стражът на домакините се намеси перфектно и в двете ситуации. В 68-ата минута България все пак стигна някак си до изравнителен гол, след като Чочев успя да засече една центрирана от Делев топка с глава на далечната греда и я прати в мрежата. 

В 73-ата минута Гълъбинов имаше страхотен шанс да се превърне в герой за нашите, но от перфектна позиция прати кълбото в аут с глава. Минути след това Гълъбинов се опита да види Попето в наказателното поле, но родният нападател бе изпреварен, а след изравнителното попадение сякаш играта на нашите потръгна.

В 85-ата минута Жубер успя да спаси без проблеми слаб удар на Гълъбинов, а до самия край на мача нямаше повече голове, като реферът не отсъди и чиста дузпа за игра с ръка на Тюрпел в наказателното поле.

ЛЮКСЕМБУРГ - БЪЛГАРИЯ 1:1

Голмайстори:

1:0 O. Tил
1:1 Чочев 68

ЛЮКСЕМБУРГ: Жубер, Холтер, Филипс, Малгет, Яниш, Мартинс, Шкендерович, Турпел, Родригес (60 - Да Мота), Жоаким, О. Тил

БЪЛГАРИЯ: Илиев, С. Попов, Бодуров, Божиков, Занев (14 - Недялков), Славчев (62 - Райнов), Чочев, Неделев, Краев (48 - Гълъбинов), И. Попов, Делев