Младежкият национален отбор гостува днес от 16:00 часа на Казахстан в квалификация за световното първенство. Този двубой може да се окаже последният шанс на селекционера Антони Здравков да запази поста си. Тимът стартира отчайващо пресявките - падна от Люксембург (0:1) у дома, не успя да победи и Казахстан в Стара Загора (2:2). 

Неубедителното представяне поставя под сериозна въпросителна оставането на Сухия начело. Днес лъвовете излизат за задължителен успех, защото нов провал до голяма степен ще обезсмисли цикъла още отсега. Единственият кадрови проблем е свързан с Ангел Лясков, който получи червен картон срещу Казахстан миналата седмица и не замина за бившата съветска страна. Групата ни там е от 17 играчи.

Селекционерът Здравков планира поне 4 промени в състава си, пише "Тема спорт". Десен бек ще стартира Васил Добрев вместо Марио Петков, който беше заменен още на почивката в предишния мач с Казахстан. Мартин Костадинов пък от халф ще се върне като ляв бек заради наказанието на Лясков. 

Вместо Костадинов в средата на терена се очаква да действа Владимир Айтов (Оборище), а опция е и Антонио Георгиев (Ботев Гълъбово). В нападение пък Калоян Кръстев почти сигурно ще започне вместо Илия Димитров, който бе изваден на почивката срещу Казахстан.

Основният проблем пред отбора е умората, за която говори и Сухия след срещата миналата седмица. Той заяви, че в последните 7-8 минути играчите са действали на ходом. Тимът отседна в хотел "Мариот" в Астана. Програмата на футболистите бе предвидила доста свободно време, което бе оползотворено с разпускане в басейна, както и с мачове по наскоро излязлата игра FIFA 2018.