Главният архитект на София – Здравко Здравков, предложи футболните мероприятия да се изместят от центъра в периферията на столицата, като загатна, че площта между крайните квартали на София – "Люлин" и "Обеля", е добра локация за нещо подобно, пише "Тема спорт".

Освен метростанция, американската компания, която плаща половината от стойността на съответна метро спирка, ще построи жилищен комплекс, училище, болница и църква.

"Там се предвижда изграждане на жилищен комплекс, разговаряхме и с инвеститорите защо да не се търси място и за стадион на това място. Виждате, че привличането на инвестициите става с метро", обясни Здравков.

За това, че националният стадион може да се измести от центъра на София, говори и общинският съветник Зафир Зарков: "От своето местоположение и тази транспортна обезпеченост главният архитект вижда в това място евентуална възможност за изграждането на национален стадион. Той отдавна има идея за съоръжение, което да е извън централните градски части", поясни Зарков.