Бившият национален селекционер на България Станимир Стоилов разкритикува сериозно нивото на български футбол.

"В Европа само Лудогорец играе на високо ниво. Добавям и повече от отличното представяне на Ботев. Виждам добри терени и осветление, конкуренцията се е вдигнала. ЦСКА снощи е победил Лудогорец. В последните години българският футбол произвежда посредственост. Клубовете трябва да се замислят. Трябва да произведем качество и после да говорим за национален отбор. Българските играчи не могат да отговорят на изискванията. Те са на посредствено ниво", отсече Мъри.

"Процесът на разпад в Левски върви от 9-10 години! Нищо ново под слънцето. За Левски много пъти съм се изказвал, водят се някакви дела между мен и клуба. Не съм гледал детайлно отбора. Не мисля, че моето мнение е интересно на хората, които ръководят клуба."

"Представихме се повече от достойно в квалификациите с оглед на това. Клубовете не работят. Повече сме по приказките. Произвеждаме под средното качество, а искаме да имаме национален отбор. Темата за чужденците я няма отдавна в Европа."

"Философията на футбола не е много сложна. Не един и двама собственици се пробваха и се самоубиха. Когато цяло България се смееше на някои мои приказки, оказа се, че съм имал право. Ако не разполагаме с някои чужденци, ще бъдем на ниво нула! Ако нямаше шуробаджанащина във футбола ни, можеше и да ни се получат нещата", добави Стоилов на летище "София".