Селекционерът на младежкия национален отбор на България Антони Здравков-Сухия заяви преди квалификациите за Евро 2019 с Франция и Черна гора, че има желание да завърши цикъла. Той обаче подчерта, че крайното решение е на ръководството на БФС. 

Както е известно, младежите записаха уникално срамни резултати, като на два пъти стигнаха едва до равенството с Казахстан и паднаха позорно от Люксембург.

Вместо оставка, Сухия за пореден път показа, че няма морал и призова от БФС да му удължат договорните взаимоотношения.

 

"Искрено целият отбор желае победа. Всички изявяват желание за победа. Наясно сме, че победата ни убегна в предходните мачове заради нас, не вкарахме достатъчно голове. Сега се надяваме, че след като сме в 90% пълен състав, ще изглеждаме по различен начин. За сметка на това имаме липсващи в защита. Но се надявам да изглеждаме различно в атака и да отбележим повече голове от противника", каза Здравков.

"Не разрешавам неспокойствие - да има притеснени, че ще играя с отбор, независимо от името. Винаги съм казвал, че футболът е да се играе. Тяхното хоби е професия и трябва да има спокойствие. Играем добре, проблемът е, че не можем да отбележим повече голове. На мен критиките със сигурност ми се отразяват, тъй като аз отговарям за отбора. Играчите, познавайки ги, ги преодоляват бързо", продължи селекционерът.

"Решението няма да бъде мое дали да остана след Нова година. То е в ръцете на ръководството. Естествено, че искам да завърша цикъла", каза още Здравков.