Националният отбор на България до 19 години тръгна с победа квалификаците за Евро 2018, което ще се проведе във Финландия.

Футболистите на Ангел Стойков победиха с 2:1 Исландия в Сливен, който заедно със Стара Загора, е домакин на Първия кръг от квалификациите.

През първото полувреме "лъвчетата" имаха превъзходство, особено в първите двайсетина минута на мача, когато Иван Тилев можеше да се разпише, но удар на футболиста на Септември по диагонал от наказателното поле не попадна в целта.

Постепенно исландците успяха да изнесат играта в по-предни позиции, което доведе до няколко статични положения пред вратата на Шейтанов, който обаче се намеси на два пъти при удари с глава на исландските футболисти.

В 30-ата минута Атанас Кабов пропусна най-доброто положение за българския отбор през първото полувреме! Юношата на Левски излезе на стрелкова позиция на метри от вратата, но ударът му мина покрай гредата, след като Калоян Кръстев се свалил топката към него.

Второто полувреме не предвещаваше такъв развой на събитията, тъй като до първото попадение в мача не се виждаше как някой от двата отбора може да стигне до гол.

Такъв обаче падна в 78-ата минута, когато резервата Тони Иванов се възползва от удобна топка в наказателното поле и вкара по диагонал за 1:0! България нанесе втори удар минути по-късно, когато Станислав Иванов направи хубав пробив по левия фланг и с хубав удар вкара за 2:0!

Минути преди последния съдийски сигнал исландците получиха правото да изпълнят дузпа, реализирана от Фимсон. 

В добавеното време исландците можеха и да изравнят, но удар от близка дистанция на футболист на гостите мина над вратата. В крайна сметка България - Исландия 2:1!

България - Исландия 2:1
1:0 Т. Иванов 78
2:0 С. Иванов 82
2:1 Фимсон 87-д.