Селекционерът на България Петър Хубчев сподели мнението си преди срещата със Саудитка Арабия в Лисабон. Контролата ще се играе на стадион "Рестело" в португалската столица.

"Няма да го кажа за първи път, но нямам забележка към момчетата относно тренировките. Всичко това със пояснението, че трябва на мачовете да ги показват тези неща. Няма как да не сме доволни от условията тук. Това ни е втора тренировка в Португалия, но условията в Бояна също са отлични.

Контузените? Това е футболът. Не може да има гаранция, че всички играчи са здрави в даден момент. Нашата работа е да реагираме възможно най-адекватно с момчетата, които сме повикали. Наясно сме със състава. Можем да направим шест смени, но не на всяка цена.
 
Имаме няколко неща, които ни интересуват. Говорихме дълго с момчетата. Има някои неща, които да се подобряват много, а други да се затвърждават. Затова ще решим на мача, всеки един футболист как се чувства, но няма да ползваме всички смени на всяка цена.
 
За пет-шест дни изгледах четири мача на Саудитска Арабия. За мен срещу Португалия играха нещо съвсем ново. Наскоро са сменили и треньора, а почти всеки мач ползват и различни схеми, но това са си техни проблеми. Хубаво е, да знаем тези неща, но трябва да се концентрираме върху нашите си неща и нашите задачи.
 
За мен противникът е най-силен в офанзивната част на играта. Оставиш ли им много пространства, могат добре да си подават топката. Технични футболисти са. Според мен практикуват стил тики-така. Оставиш ли им пространства и не влизаш ли здраво в единоборствата, ще имаш проблеми.
 
Мен лично ме интересуват най-много тези няколко неща, върху които работихме тази седмица. В една такава контрола резултатът не е най-важен, но няма да бъде лошо да победим за самочувствие.

Много трябва да подобрим, за да имаме по-добро бъдеще, но първо ще го споделя на играчите. Най-вече сериозното отношението към националния отбор във всяка една тренировка и във всеки един мач. Не е било по-различно. Тук съм от година, а само веднъж се наложи да прекратим една тренировка. Като цяло винаги са се готвили много добре футболистите, но истината е, че оценката се дава от резултатите", сподели Хубчев.