Дори рекордните в кариерата 43 точки на Пол Джордж не помогнаха на Индиана да избегне втората си загуба за сезона.

Лидерът на Пейсърс направи всичко по силите си, но Портланд победи тима му със 106:102 в битката на отборите с най-добри показатели в НБА.

Пионерите успяха да спечелят, въпреки че Джордж им наниза 5 тройки в последните 3 минути на мача. Те обаче имаха отговор след всеки негов изстрел и подобриха баланса си до 15-3, докато Индиана е с 16-2.

„Знаехме, че ще бъде труден мач, но искахме да докажем, че сме добър отбър“ заяви Деймиън Лилард, който завърши с 26 точки за победителите, които успяха да поведат едва в началото на последната част, а в средата на периода дръпнаха с 86:78.

Джордж обаче държеше отбора си в мача. Негов точен изстрел приближи Пейсърс до 96:98, но Лилард върна тройката. След това Никола Батум вкара два фаула за Блейзърс и всичко изглеждаше решено.

Джордж обаче отново вкара отдалеч за 99:103 21 секунди преди края, а веднага след  това гостите отнеха топката и Джордж отново стреля от крилото, но този път пропусна и това бе краят за отбора му.

„Наистина много исках да спечелим и се опитах да запазя шансовете ни до края, но за съжаление не се получи“ коментира лидерът на Пейсърс.

Ламаркъс Олдридж се отчете с 28 точки и 10 борби за победителите, а Мо Уилямс се включи силно от пейката, като вкара 13. Портланд бе ограничен едва до 5 тройки, но 3 от тях дойдоха във важни моменти в последната четвърт, което помогна на отбора.