Баскетболистите на Ню Орлиънс нанесоха първа домакинска загуба на Чикаго, като надвиха Булс със 131:128 в драматичен мач, в който имаше 3 продължения!

Райън Андерсън избухна с рекордните в кариерата си 36 точки от пейката за победителите, като наниза 7 тройки. Героят обаче бе Джру Холидей.

Той се вряза през защитата на Биковете, за да отбележи и да бъде фаулиран 2,6 секунди преди края и осигури триумфа. Майк Дънлийви не успя след това да вкара мача в четвърто продължение.

„Честно казано в един момент просто исках мачът да свърши. За радост в третото продължение имахме шанса да го затворим“ заяви гардът, който вкара 19 точки и направи 12 асистенции.

Той изравни и с изстрел от средна дистанция в края на редовното време, а в първото продължение Ерик Гордън вкара решителната тройка. Във вторите допълнителни минути пък Биковете наваксаха пасив от 113:118, но след това не успяха да спечелят.

Луол Денг вкара 37 точки за Чикаго, а Тадж Гибсън добави 26 от пейката, но тимът вече е с баланс 7-9 и трудно свиква с живота без Дерик Роуз. Ню Орийнс пък се подобри до 9-8.