С кош на Деймиън Лилард една десета от секундата преди края, Портланд надви Детройт в неговата зала със 111:109 в драматичен двубой от НБА. 

Трейл Блейзърс успяха да постигнат успеха, след като наваксаха 13 точки пасив в началото на последната четвърт и така подобриха показателите си до 21-4. 

Плеймейкърът вкара 8 от своите 23 точки в добавените 5 минути, включително и победния кош. Той бе пазен добре от Родни Стъки, но успя да се завърти и реализира с изтегляне назад. 

Ламаркъс Олдридж се отчете с 27 точки и 12 борби за Пионерите, които ден след  като вкараха 21 тройки на Филаделфия, реализиха едва 7 опита от далечно разстояние, но въпреки това триумфираха. 

„Това показва характера ни. Имахме мач вчера вечерта, след това пътувахме, дойдохме в залата по-късно заради лошото време и бяхме доста уморени, но въпреки това спечелихме, което казва много за този отбор” доволен бе Лилард, който пропусна и 7-те си изстрела отдалеч. 

Никола Батум помогна за успеха с 18 точки, а Уесли Матюс добави 14, но и той нямаше ден при опитите си от зоната за 3 точки, като реализира само 1 от 5 изстрела.