Лидерът в Източната конференция на НБА Индиана Пейсърс се подсили сериозно като привлече центъра Андрю Байнъм.

Той ще бъде резерва на Рой Хибърт, но може да се окаже изключително важен в очакваната битка с Маями, тъй като шампионите имат слабост именно на тази позиция и Индиана явно ще опита да натисне именно под коша.

"Много сме доволни, че го имаме в състава си, защото той ще ни донесе още повече височина и сила. Има опит и ще бъде ценен" заяви президентът на Пейсърс по баскетболните операции Лари Бърд.

Байнъм стана свободен агент, след като в началото на януари Кливланд го прати в Чикаго в замяна на Луол Денг, след което Булс го освободи. Преди това той бе отстранен от Кавалерите заради лоша дисциплина.

Баскетболистът пропусна целия минал сезон заради операция на коляното, а през този записа 24 мача, в които бе на терена средно по 20 минути, като вкара по 8,4 точки и взе 5,3 борби.  

Няколко отбора искаха да го привлекат, като се говореше, че един от тях е именно Маями, но в крайна сметка той пристигна в най-големия конкурент на Горещите в конференцията.

"Решението не бе трудно. Вярвам, че имаме добри шансове да печелим и ще направя всичко възможно да помогна на отбора" заяви самият Байнъм.