Лос Анджелис Клипърс докосваше победата срещу Денвър, след като Мат Барнс реализира тройка 6 секунди преди края и даде аванс на отбора си от 115:113. Домакините обаче имаха други идеи.

Ранди Фой реализира с изстрел от около метър зад линията за 3 точки и осигури драматичния триумф на Нъгетс със сирената.

„Усещането беше невероятно, след като успях. Просто тръпки ме побиха. Съотборниците ми се хвърлиха върху мен и беше изключително“ заяви героят, който получи топката в движение, тъй като времето изтичаше, но успя да осъществи страхотен изстрел.

„Мисля, че се справихме добре при последната ситуация. Затворихме подкошието и аз бях близо до Ранди, но тъй като бе доста зад линията исках да бъда внимателен, за да не го фаулирам. Явно трябваше обаче да се справя по-добре“ разочарован бе Блейк Грифин, който завърши с 36 точки за гостите.

Кенет Фарид се отчете с рекордните в кариерата си 28 за победителите, а Тай Лоусън се завърна след контузия и вкара 27, а героят Фой остана с 14, но последните 3 от тях бяха решителни.  

Успехът подобри показателите на Денвър на 23-23, но тимът остава от зоната на плейофите. Клипърс пък е с 34-17 и пропусна да се приближи до отборите пред себе си.