За 3 четвърти срещу Оклахома Сити баскетболистите на ЛА Лейкърс правеха един от най-добрите си мачове през сезона, въпреки че продължават да играят без много основни играчи, а в този двубой бяха и без Стив Неш, заради нов здравословен проблем. 

Те натрупаха 10 точки аванс преди решителните 12 минути, в които обаче Кевин Дюрант реши, че трябва да се намеси. Суперзвездата на Тъндър отбеляза 19 от своите 43 точки именно в тази част и изведе отбора си до победа със 107:103. 

С успеха Гръмотевиците се подобриха до 43-12 и изравниха клубното постижение на този етап, което бе постигнато във времената на Сиатъл Суперсоникс през 1995-96. Поражението бе 7-о поред у дома за Езерняците и 22-о в последните 27 двубоя. 

Калифорнийци загубиха аванса си още в първите минути на последната четвърт, като Оклахома Сити дръпна с 92:87 в средата на периода. Домакините останаха в мача, но точни наказателни удари на Дерек Фишър и Кевин Дюрант в последните 17 секунди гарантираха успеха на лидера в Лигата. 

В другия мач от деня Карлос Бузър се завърна след контузия и вкара 15 точки за успеха на Чикаго над Бруклин с 92:76. Триумфът бе 4-и в последните 5 мача за Биковете, които се подобриха до 27-25. Мрежите се приближиха до 3 точки в средата на последната част, но домакините отговориха с 9 поредни точки и си гарантираха триумфа. 

Сега следва пауза от няколко дни за Звездния уикенд в Ню Орлийнс, като мачовете в Лигата се подновяват на 18-и февруари (вторник), когато ще се изиграят 9 мача.