ЛеБрон Джеймс изигра най-добрия мач в кариерата си и Шарлът си изпати. Суперзвездата на Маями на наниза рекордните за себе си и за отбора 61 точки и изведе Горещите до победа със 124:107. Това бе 8-и пореден успех за шампионите.

„Човекът отгоре ми е дал някои забележителни способности да играя играта наречена баскетбол и аз просто се опитвам да се възползвам от тях всяка вечер. Имам доверието на съотборниците си и треньорите и се опитвам да го оправдая“ заяви Джеймс, който за 10-и път достигна границата от 50 точки.

Той успя в 22 от 33 опита за стрелба от игра, включително и при първите си 8 изстрела от тройката. Предишният му рекорд бе 56 точки за Кливланд срещу Торонто от 2005-а, а рекордът на Маями се държеше от Глен Райс, който през 1995-а вкара също толкова срещу Орландо.

ЛеБрон имаше 24 точки през първото полувреме, след това само в третата четвърт реализира 25. В последната добави още 12, за да постигне историческото си постижение. Той мина границата от 60 точки с два наказателни удара по-малко от 2 минути преди края.  

Дуейн Уейд пропусна мача за домакините, които водеха само с 60:54 на почивката. Развихрилият се в третата четвърт Джеймс обаче осигури спокоен последен период, тъй като преди него разликата достигна до 98:79.

Ал Джеферсън отбеляза 38 точки за гостите, които водеха с 15:6 след  първата част, но след това нямаше какво да направят. По-рано през сезона Шарлът получи и 62 точки от Кармело Антъни от Ню Йорк.