Най-успешният треньор в историята на НБА Фил Джаксън се завърна в Лигата като президент на Ню Йорк Никс, където мина по-голямата част от кариерата му.

Той бе представен на специална пресконференция в „Медисън Скуеър Гардън“, след като още отпреди дни се знаеше, че за първи път ще заеме ръководна функция. Договорът му е за 5 години като се счита, че ще получава по 12 милиона долара за всяка една от тях.

„Това е най-доброто място за баскетбол. Чувството да се върна на мястото, на което започна всичко, е наистина изключително. Това ще бъде върхът на забележителната ми кариера“ заяви Джаксън, който като играч спечели 2 титли с Никс през 1970 и 1973 година, а след това триумфира 11 пъти като треньор – 6 с Чикаго и 5 с ЛА Лейкърс.

„Тази организация страдаше през последните години от неща създадени от пресата и от липсата на ясна визия и солидност. Надявам се, че с общи усилия ще променим това“ добави 68-годишният специалист, който не се съмнява, че Кармело Антъни ще подпише нов договор с тима.

Джаксън ще присъства на утрешния двубой с Индиана, който естествено ще предизвика огромен интерес. Той обяви, че ще прекърва доста време в Ню Йорк, въпреки че ще пътува често и до Калифорния, където живее семейството му.

Той ще трябва да реши дали Майк Уудсън да остане треньор, след като преди този сезон наставникът бе с баланс 72-34, но през настоящия е с едва 27-40 и шансовете за плейофите не са никак добри. Очакванията са през следващите 2 години да има сериозни промени и по отношение на играчите в тима.