ЛеБрон Джеймс не бе прецизен в стрелбата си в последните мачове, но срещу Кливланд това се промени. 

Звездата напомни за себе си с 43 точки и изведе Маями до трудна победа със 100:96 срещу бившия му отбор. Само в първата четвърт той вкара 25 точки, като за периода стрелбата му от игра бе 10 от 11. 

„Не мога да обясня това. Явно е един от тези моменти, в които всичко се получава. След тази четвърт си мислех, че ще вкарам 50-60 точки” заяви Джеймс, който обаче след това понамали темпото. Все пак от напускането си на отбора през 2010-а има едва една загуба срещу него в 14 срещи. 

Домакините бяха без лидера си Кайри Ървинг, който е с травма в ръката и няма да играе поне 2 седмици, но въпреки това дадоха сериозен отпор на шампионите, за които не игра Дуейн Уейд, получил почивка. 

Кливланд навакса ранното си изоставане от 9:23 и стигна до 40:40 още в средата на втората четвърт. След това мачът продължи да бъде оспорван, като в края при 93:90 за Маями ЛеБрон направи чадър на опитващия да забие Спенсър Хаас, а секунди след това бе спрян и Дион Уейтърс. 

Горещите водеха с 96:90 25 секунди преди края, но Джарет Джак наниза 2 тройки за домакините, за да остави интригата, но между тях Джеймс вкара по два пъти от наказателната линия и гарантира триумфа.