Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме нашата нова рубрика „Колонката на специалиста“. В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на Георги Илиев-Майкъла.

Бившият изпълнителен директор на ЦСКА смята, че кризата на „Българска армия“ се дължи на битка между старото и новото спортно-техническо ръководство на клуба. Той каза още, че „червените“ не са получили чиста дузпа при загубата с 0:1 от Локомотив (София) и заяви, че Левски започва да се съживява.

ЦСКА – Локомотив (Сф) 0:1

Не мога да оцеля един резултат на ЦСКА. Отборът е разбит – без самочувствие, без нужния материал. Играят 15-20 минути и после нищо. Не искат да играят футбол. Същите футболисти бяха на ниво през есента, а сега никакви ги няма. Има някаква битка между стария и новия спортно-технически щаб. Аз така си ги обяснявам нещата. Няма друга причина, за мен това е единственото оправдание. Заслужена победа за Локомотив. Влади Романов вкара хубав гол. Преди две години го исках в ЦСКА от Ботев (Враца), но ми казаха, че имаме много като него. Гостите изчакаха своя миг. Но съдията на мача беше колеблив и не даде чиста дузпа за ЦСКА“.

Ботев (Пд) – Берое 1:1

Този хикс го хванах. И двата отбора играха добре. Абсолютно равностойни са. Дано има още такива мачове и да гледаме хубав футбол. Тук съдията се справи на много добро ниво“.

Лудогорец – Литекс 3:1

Класата на Лудогорец е огромна. Имат 5-6 състезатели, които могат да решат всеки мач. Защитата на Литекс пък беше безобразна. Централните бранители играха под всякаква критика и носят вина за трите попадения на домакините. Не може да оставят противниковите футболисти да правят двойни подавания на пеналтерията. Бяха изключително неорганизирани. Заслужена победа за Лудогорец. Разликата в класите е огромна“.

Левски – Локомотив (Пд) 5:0

„Този мач няма какво толкова да се коментира. Левски се съживява. Ще се стабилизират скоро, сигурен съм в това. Послушаха Иво Тонев и свиха бюджета. Той каза, че не може да се харчи повече, отколкото изкарваш. Резонна победа за Левски“.

Черно море – Славия 1:1

„Абсолютно равностойни отбори. Какво съм казвал и преди – Славия може винаги да изненада. Играха една идея по-добре и трябва да съжаляват, че не спечелиха. Тимове от една класа, които не играят за нищо до края на сезона в първенството“.

Хасково – Марек 1:0

„Чест прави на Хасково, че играят честно и побеждават. Трябваше по-рано да заложат на местни треньори. Това е много важно за такива отбори. Кметът на града издържа клуба и трябва на други места да постъпят по този начин, за да тръгне футболът нагоре“.


Веселин Коларов, Gol.bg