Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме нашата рубрика „Колонката на специалиста“. В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на Георги Илиев-Майкъла.

Този път той призова в Ботев (Пловдив) да си подадат оставките, тъй като Иван Цветков беше оставен извън състава за мача с Лудогорец. „Ако не е наредено отнякъде – оставки“, призова Майкъла. Той не пропусна да засипе със суперлативи новия треньорски щаб на ЦСКА и заяви, че играта в Стара Загора му е допаднала.

Берое – ЦСКА 0:0

„Още сме далеч от играта през есента. Любо Пенев се опитва да промени много неща – манталитет, концентрация, но му трябва още време. Не става с магическа пръчка. Футболистите играят с 50% от възможностите си, още има напрежение. Преди година и половина казах на Стойчо, че защитата ни е на обща възраст 120 г. И сега това си личи.

Но се справи добре в Стара Загора. Проблемът е, че няма кой да ги замени. ЦСКА игра добре, но има какво още да се иска в атакуващ план. След почивката тотално ги надиграхме, но съдията наруши ритъма ни, не казвам, че ни е ощетил. Треньорският щаб е супер. Искам да кажа, че „В“ група ще бъде най-пагубното нещо за ЦСКА“.

Ботев – Лудогорец 1:3

„Не искам да коментирам този мач. Като видях, че Иван Цветков е изваден от състава ми прилоша. Това е подигравка към него. Треньорът им каза, че така е решил. Ако е вярно и не му е наредено – веднага да си подава оставката! Добра победа за Лудогорец“.

Литекс – Локомотив (Сф) 0:0

„Равностоен мач, както казах и в прогнозите. Локомотив имаше по-чистите положения и трябва да съжалява, че не спечели. Важни точки и за двата отбора в борбата им за участие в Лига Европа“.

Марек – Черно море 0:2

„Какво да говоря за тези мачове. Без никакво значение. Марек няма да се спаси и ще изпадне, а Черно море направи добра репетиция за финала за Купата на България“.

Локомотив (Пд) – Славия 1:2

„Същата работа. Двата отбора не се борят за точки, играят без напрежение. Добра и очаквана победа за Славия, която ще им послужи само за самочувствие, за нищо друго“.

Хасково – Левски 0:5

„Всички срещи във втората шестица са без значение. Хубаво е, че Левски отново дадоха шанс на юношите да играят. Успех за самочувствие и тренировка за финала за Купата на България. Съдбата на Хасково отдавна е ясна“.