Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста". В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на Георги Илиев-Майкъла.

Легендата на ЦСКА заяви, че съдийството в първия кръг в "А" група е било великолепно и на европейско ниво, каза, че Лудогорец винаги играе черно тото на старта на шампионата. "Но това в рамките на майтапа, разбира се", уточни Илиев. Той засипа със суперлативи и новака в елита Пирин, който изпусна победата у дома срещу Черно море – 1:1. Майкъла не пропусна да каже и, че първенството ни е постно без ЦСКА и Локомотив София.

Славия – Локомотив Пд 3:0

"През първото Локомотив Пловдив игра по-добре и изпусна да поведе. В такъв случай мачът щеше да се развие по съвсем друг начин. Резултатът не отговаря на показаното. След почивката двата отбора също играха равностойно, но Славия съумя да си вкара положенията. "Белите" показаха, че през този сезон искат да са фактор".

Ботев – Левски 1:1

"В "Коматево" винаги се играе тежко. Мариян Огнянов изпълни безобразна дузпа. Подходи много несериозно, много. Трябваше друг футболист да я бие. Личи си, че на Ботев му липсва лидера, Иван Цветков. Има ентусиазъм, но трябва и някой, който да поведе младите играчи. Левски още няма отбор. Съдийството беше перфектно, на европейски ниво, както във всички мачове от кръга. Личи се, че никой не беше звънял на реферите преди срещите".

Литекс – Лудогорец 2:0

"При гола на Асприля, четирима играчи на Лудогорец бяха на тревата. Сигурно са получили увреждания в кръста. Трябва да ходят на чакръкчия. Козмин Моци е отличен футболист, но в тази среща се представи безобразно. Цял мач седеше на гъз. Не знам какво става – или футболистите не искат треньора, или той е слаб. Лудогорец игра трагично. Но е така като се сменя човек (б.р. - Георги Дерменджиев), който ти е докарал 16-17 милиона лева в клуба. Люпко Петрович преобрази Литекс. Това показвам че играчите са бойкотирали Балъков, който е отличен специалист. Трета поредна година Лудогорец губи на старта – Любимец, Хасково и сега. И коефициентите за домакините са високи, може да има черно тото, но това в рамките на майтапа, разбира се".

Пирин – Черно море 1:1

"Много силен Пирин, отборът много ми хареса и наблюдавах мача внимателно. Тимът игра неочаквано грамотно, младите момчета бяха перфектни, но им липсва лидер. Маркиньос не е такъв, още не е готов на 100%. Пирин беше перфектен, докато имаше сили. Пролича си и липсата на опит. След почивката оголи средата на терена и състезателите прегоряха. Изпуснаха победата от неопитност. Отборът ми хареса много. В Мартин Тошев има много хляб, отличаваше се от останалите".

Берое – Монтана 0:0

"Монтана игра много добре, изпусна няколко отлични ситуации за гол. Не съм изненадан, че отборът се представи на такова високо ниво. Имат отличен треньор в лицето на Ферарио Спасов. Смятам, че резултатът е реален, въпреки че Монтана трябва да съжалява, че не спечели. На Берое им е паднал гардът след загубата от Брьондби".