Волейболистите на Русия сложиха край на надеждите на Полша за олимпийско злато и след 3-0 (25-17, 25-23, 25-21) изхвърлиха съперника от Игрите в Лондон.

Поляците бяха считани за основен фаворит за титлата след силната си игра напоследък и триумфа в световната лига, но след 2 загуби в групата (от България и Австралия), бяха безпомощни срещу Сборная.

Руснаците натрупаха набързо аванс от 5 точки в първия гейм и задържаха спокойно преднината си до края, за да спечелят на 17 точки.

Нещата се завързаха във втората част, когато поляците опитаха да наложат предимство. Подкрепяни от многобройни фенове те бяха равностойни, но в края класата на Русия си каза думата и Сборная измъкна успеха с 25-23.

Това се оказа решаващо, защото и в третия гейм хората на Владимир Алекно нямаха проблеми и след 25-20 триумфираха. Те ще играят с България в полуфинала.

Максим Михайлов се отчете с 13 точки, а високият 217 сантиметра Дмитри Мусерски, добави още 12. Збигнев Бартман реализира 14 за Полша, но звездата Курек остана само с 8.