Боксьорът ни в категория до 91 килограма Тервел Пулев, който гарантира единствения до този момент медал за Българи от Олимпиадата, ще стане професионалист.

Братът на Кубрат Пулев е подписал 5-годишен професионален договор с Международната боксова асоциация при аматьорите (АИБА), който влиза в сила от 2013 година.

Интересното на този договор е, че Пулев ще бъде при професионалистите, но ще има право да се състезава и при аматьорите.

"Професионалният бокс към АИБА продължава да разширява звездите си за голямото откриване през есента на 2013 година. Тервел Венков Пулев подписа договор и ще се състезава. Той е двукратен сребърен медалист от европейски първенства", се казва в съобщение на АИБА.

"Изключително корав е и притежава гръмотевично ляво кроше. Идва от боксово семейство. Баща му Венко е бивш боксьор, а неговият брат Кубрат е двукратен европейски шампион в супертежка категория", се допълва в текста.

"Това е предварителен контракт. Уговорката е, че до 3-4 месеца трябва да се подпише окончателен договор. Ако не го направя, той пропада без да търпя някакви санкции. Гарантират ми минимум два мача на година", заяви самият Тервел.

"Хубавото е, че запазвам правото да участвам на световни и европейски първенства за България. Ще се дават 50 нови квоти за олимпийския турнир в Рио де Жанейро", сподели още Тервел Пулев.