България не успя да се класира за финала на турнира по волейбол на Олимпиадата в Лондон, след като в първия 1/2-финал загуби от Русия с 1:3 гейма.

Нашите момчета се представиха повече от достойно в срещата и затрудниха руснаците, но въпреки това не успяха да постигнат своето.

На финала руснаците ще срещнат победителя от другата 1/2-финална двойка между Бразилия и Италия. България пък остава в битката за бронзовите медали и ще срещне загубилия от другата двойка от полуфиналите.



Първият гейм в срещата бе доста добър за България, но въпреки това нашите момчета нямаха късмет в него и позволиха на противника да обърне нещата в своя полза.

"Лъвовете" показаха доста силна игра и дръпнаха на руснаците първо с 5:3 след хубави атаки, а след това и със 7:4 след прекрасна забивка на Соколов.

Нашите момчета задържаха аванса си от три точки и при първото техническо прекъсване, когато резултатът бе 8:5 в тяхна полза.

Надмощието на българите продължи и Цецо Цоколов с хубава забивка по правата направи резултата 10:7. Нашите постепенно премачкаха руснаците в следващите секунди и стигнаха до преднина от четири точки - 17:13. След това обаче започна падението за България, тъй като руснаците изравниха до 17:17, а след това и обърнаха, стигайки до 21:18.

До края на гейма България не успя да се противопостави на Русия и в крайна сметка "Сборная" спечели първата част след 25:21 в своя полза.

Втората част започна доста по-добре за руснаците, които дръпнаха с три чисти точки на нашите и поведоха с 5:2 в резултата.

Постепенно "Сборная" увеличи аванса си на шест чисти точки при 8:2 и се доближи до победата в гейма.

Руснаците запазиха преднината си и при 16:10, но след това нашите момчета стигнаха до две точки и намалиха пасива си на четири точки.

Михайлов обаче успя да играе под блокадата и увеличи аванса на руснаците на 17:12, а след това с директна точка от сервис "Братушките" си върнаха аванса от шест чисти точки за 18:12.

България не успя да се противопостави на Русия до края на гейма и "Сборная" спечели частта с 25:15.

Tретият гейм обаче бе за България, след като нашите демонстрираха страхотен характер и успяха да го спечелят с 25:23.

Срещата започна точка за точка, но нашите имаха аванс от 8:7 при първото техническо прекъсване.

След това "Лъвовете" дръпнаха на Русия с три точки при 11:8 след блокада на Ники Николов и контра ка Алексиев.

Интригата обаче се завърза, тъй като руснаците изравниха до 14:14, а след това равенство имаше и при 20:20.

България стигна до геймбол при 24:23 след атака в аут на руснаците, а с ас на Владо Николов нашите спечелиха частта.

Следващата част започна фантастично за нашите момчета и те стигнаха до преднина от 6:4, след което руснаците направиха смяна.

Нашите увеличиха аванса си на три точки при 8:5, след което последва техническо прекъсване.

Руснаците обаче постепенно се активизираха и изравниха резултата до 10:10, а след това и дръпнаха с една точка на нашите.

"Сборная" дръпна с 15:12, но след това намалихме изоставането си само на точка след две последователни пункта.

България изравни до 18:18. След това обаче руснаците отново излязоха напред в резултата и дръпнаха с една точка за 19:18. За наша радост след грешка на руснаците резултата стана 19:19.

Нашите поведоха с 20:19, но руснаците веднага изравниха. След неуспешна блокада обаче България отново повде - 21:20. До края на гейма Русия стигна до своето и с 25:23 се класира на финала на Олимпиадата.

БЪЛГАРИЯ - РУСИЯ 1:3 (21:25, 15:25, 25:23, 23:25)

БЪЛГАРИЯ: Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Тодор Алексиев, Николай Николов, Виктор Йосифов - Теодор Салпаров-либеро (Владимир Николов, Валентин Братоев, Николай Пенчев, Теодор Тодоров, Добромир Димитров)

РУСИЯ: Сергей Гранкин, Максим Михайлов, Тарас Хтей, Сергей Тетюхин, Александър Волков, Дмитрий Мусерский - Алексей Обмочаев-либеро (Юрий Бережко)