Швейцарецът Роджър Федерер няма да участва на олимпийските игри в Рио де Жанейро и ще пропусне останалата част от сезон 2016, тъй като се нуждае от по-продължителна рехабилитация след претърпяна на 3 февруари операция на коляното, ако иска да удължи кариерата си. Това обяви Федерер в профила си във "Фейсбук" преди няколко минути.

34-годишният швейцарец претърпя артроскопия в началото на февруари след Откритото първенство на Австралия, а след това пропусна "Ролан Гарос" заради болки в гърба.

"Скъпи фенове, изключително съм разочарован да ви съобщя, че няма да имам възможност да представям Швейцария на Олимпиадата в Рио и също така, че ще пропусна останалата част от сезона", написа Федерер, който е носител на 17 титли от турнирите от Големия шлем.

"Обмислих всички варианти и след консултация с лекарите и с отбора си взех много трудното решение да прекратя този сезон, тъй като се нуждая от по-дълга рехабилитация след операцията на коляното, която претърпях по-рано през годината. Благодаря ви за подкрепата", написа още швейцарецът във "Фейсбук".