Лидерът на Португалия Кристиано Роналдо смята, че отборът му заслужено е победил Полша, макар и след дузпи, за да стигне до Топ 4 на европейското първенство. 

Суперзвездата отново не изигра кой знае колко добър двубой, като се отчете с някои нетипични пропуски в редовното време, но вкара първата си дузпа и помогна за триумфа. 

„Беше много трудно. Крайно изтощаващ 1/4финал. Полша игра добре, тъй като е силен отбор. Те са много енергични и опитни. Мисля обаче, че бяхме по-добри и имахме повече положения от тях. Дузпите са лотария, но ние вкарахме своите и заслужено спечелихме” сподели Роналдо. 

„И двата ни потенциални съперника за полуфинала са много трудни. Уелс е изненадата на турнира, а Белгия е много опасен противник, който разполага със силни футболисти. Има обаче време за този мач. Искам да поздравя своите съотборници и целия отбор за триумфа. Свършихме фантастична работа. Сега ще се подготвим за следващия двубой  и ще дадем всичко от себе си в него” добави той. 

„Разбира се, че мечтая да спечеля турнира с Португалия, тъй като с националния отбор нямам трофей. Най-важен обаче остава отбора” изтъкна още той.