Атлетико Мадрид - Челси, двубой от 1/2-финалите на Шампионската лига, 21:45 часа българско време, стадион "Висенте Калдерон", Мадрид.

Групата на Атлетико Мадрид:

Вратари: Куртоа, Арансубиа

Защитници:  Годин, Филипе Луис, Алдервейрелд, Хименес,  Хуанфран, Инсуа, Миранда, Манкуийо

Полузащитници: Раул Гарсия, Коке, Тиаго, Суарес, Арда Туран, Родригес, Габи, Диего, Соса

Нападатели: Коста, Вия, Адриан

Контузени: Няма
Наказани: Няма
Под въпрос: Няма

Групата на Челси за мача:

Вратари: Чех, Шварцер

Защитници: Кейхил, Тери, Аспиликуета, Луис, Аке, Коул

Полузащитници: Лампард, Оскар, Микел, Шюрле, Вилиан, Рамиреш, Азар

Нападатели: Торес, Ба, Ето'о

Koнтузени: Ван Гинкел
Наказани: Иванович
Под въпрос: Чех, Азар

Прогноза на Gol.bg:
Днешният сблъсък предвещава да бъде изключително интересен, тъй като един срещу друг се изправят два много силни отбора в битка за финала на най-комерсиалния турнир - Шампионска лига.

За домакините абсолютно всички футболисти са на линия. Туран тренира нормално с отбора и се очертава да играе днес, а стражът Куртоа ще се изправи на терена срещу тима на който е собственост и най-интересното е, че може да го спре по пътя към финала. Мачът ще бъде по-специален и за Торес, който ще се изправи срещу своя любим отбор от детството и тимът на който е юноша.

Гостите ще бъдат без Иванович, който е наказан, както и без контузения Ван Гинкел. Чех и Азар са под въпрос, но докато чешкият страж на тима почти сигурно ще играе днес, то белгиецът се очертава като доста по-сериозна въпросителна пред Моуриньо. Салах и Матич също е аут за мача, тъй като нямат право през този сезон да играят с екипа на Челси в ШЛ.

Aтлетико е на път да детронира Барселона в испанския шампионат, след като отборът навлезе във феноменална серия от 8 поредни победи в Примера дивисион.

Oсобено впечатляващ бе и начинът по който "Дюшекчиите" се класираха за тази фаза на Шампионската лига, след като елиминираха на 1/4-финалите не кого да е, а великата Барса.

Това е и първи европейски полуфинал на Атлетико от далечната 1974 година, като отборът има реални шансове да стигне и до още по-далече.

Двата отбора се срещнаха на финала за Суперкупата на Европа през 2012 година, когато обаче Атлетико размаза лондончани с 4:1.

През 2009 година пък те се срещнаха два пъти в Шампионската лига, в груповата фаза на турнира. Лондончани спечелиха на свой терен с 4:0, а при визитата си врътнаха 2:2.

Без съмнение домакините са в по-добра форма, но не могат да се правят такива съпоставки, тъй като има голяма разлика от Висшата лига до Примера дивисион.

Лондончани са записали иначе 3 победи и 2 загуби в последните си 5 мача.

Нашата прогноза за тази среща е победа за домакините с два гола.

Резултат: Атлетико Мадрид - Челси 2:0