Лудогорец - Партизан, първи мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига, начало 21.00 часа, стадион "Лудогорец Арена".

Вероятен състав на Лудогорец: Стоянов, Кайсара, Александър Александров, Мантула, Витиня, Дяков, Златински, Михаил Александров, Мисиджан, Марселиньо, Безяк

Партизан:

Вратари: Лукач, Живкович

Защитници: Бранко Илич, Станкович, Трайкович, Гулан, Волков, Вуличевич

Полузащитници: Маркович, Брашанац, Саша Илич, Нинкович, Лука, Гръбич, Живкович, Дринчич

Нападатели: Шкулетич и Лазович.

Прогноза: Балканското дерби се очаква с огромен интерес тази вечер на "Лудогорец Арена". Миналата година двата отбора се срещнаха в същата фаза на турнира, като Лудогорец спечели с 2:1 като домакин и с 1:0 като гост.

Интересното в случая е, че Партизан е служебен участник в Шампионската лига, тъй като Цървена звезда изхвърча от най-комерсиалния футболен турнир заради нарушаване на предписанията по финансов феърплей.

Именно Звезда стана шампион на Сърбия, а Партизан зае второто място, но така и не поучи право да участва в евротурнирите. Сърбите са раздирани от скандали, а финансите на отбора са на нулата.

Това е и причината повечето добри играчи на Партизан да си тръгнат от отбора това лято. В момента "плавите" са съставени основно от футболисти от школата на клуба и нискоразрядни чужденци.

Партизан обаче ще търси реванш и ще се хвърли здраво в този мач. Лудогорец от своя страна разполага с огромни парични средства, но в последно време сериозно разочарова с представянето си.

"Орлите" паднаха от Хасково на старта на "А" група, след което се добраха до равенство срещу Черно море във Варна. Преди това пък извъртяха 1:1 с аматьорите от Дюделанж в срещата-реванш от втория предварителен кръг на Шампионската лига.

Контузии тормозят всички титулярни защитници на разградчани и Стойчо Стоев ще прекроява сериозно отбраната си. Гостите от своя страна ще се опитат да вкарат поне един гол, за да им е по-спокойно на реванша в Белград.

Достигане до плейофа в Шампионската лига означава минимум място в Лига Европа, затова е сигурно, че и двата тима ще се хвърлят докрай в този мач.

Лудогорец има сериозни кадрови проблеми около състава си, не се намира в най-оптималната си форма, но натрупа сериозно самочувствие в евротурнирите и най-вероятно ще стигне до победата. Очакваме над 2.5 гола в тази среща и успех за българите.

Резултат: Лудогорец - Партизан 2:1