Стяуа - Лудогорец, първи мач от плейофите на Шампионската лига, начало 21.45 часа, стадион "Арена Национал" в Букурещ.

Вероятен състав на Стяуа: Арлаускис, Ръпа, Варела, Шукала, Латовлевич, Сънмъртян, Бреевелд, Кипчиу, Попа, Кешерю, Първулеску

Вероятен състав на Лудогорец: Стоянов, Ангуло, Александър Александров, Моци, Кейшара, Златински, Дяков, Мисиджан, Марселиньо, Абало, Безяк

Прогноза: Балканското дерби се очаква с огромен интерес тази вечер. Миналата година Лудогорец отпадна именно на тази фаза на турнира и не успя да влезе в групите на Шампионската лига, след като бе спрян от Базел.

Сега обаче "орлите" са много по-опитни, мотивирани и можещи, за да осъществят мечтата си. Стяуа обаче не е никак случаен отбор. Румънците са носители на КЕШ и имат изключителни успехи в евротурнирите.

Отделно от това имат и положителен баланс в мачовете си срещу български отбори. През пролетта румънците бяха раздирани от скандали, като в затвора влезе дори Джиджи Бекали, който дълги години финансира клуба и "в сянка" дърпа конците и взима важните решения.

През последните дни северните ни съседи непрекъснато демонстрират самочувствие и се надпреварват да прогнозират победа за Стяуа. Лудогорец обаче доказа, че не се плаши от закани и може да играе пред препълнени трибуни.

"Орлите" от Разград продължават с успешните си полети в Европа и докосват тъй жадуваните групи на Шампионската лига. Победителят от двойката ще се уреди и с нови 8.6 млн. евро, които ще добави към спечелените вече 2,1 млн. евро от УЕФА.

Залогът е огромен и очакванията са за по-предпазлив футбол, с малко положения и голове. Лудогорец възвърна формата си, след като начело на тима застана Георги Дерменджиев.

Миналата седмица разградчани спечелиха Суперкупата на България, след което победиха и ЦСКА. В предсезонната си подготовка пък "орлите" клъвнаха с 4:2 именно Стяуа и сега се надяваме отново на успех.

Лудогорец ще излезе с най-доброто, с което разполага Георги Дерменджиев, ще се хвърли здраво в мача и ще вземе поне равенство, а защо не и победа.

Повечето прогнози са за успех на домакините, но този път ще действаме патриотично и ще заложим за успех на българите.

Резултат: Стяуа - Лудогорец 0:1