Парма - Милан, днес от 21:45 часа българско време, "Енио Тардини", шести кръг на Серия А.

Изминалата седмица бе успешна за Милан. Росонерите първо победиха 1:0 Дженоа в Серия А, а след това завършиха 1:1 като гост на Аякс в Шампионската лига. Успехът в калчото приближи отбора на Алегри до върха в класирането. Сега обаче идва трудно гостуване на Парма.

Групата на Милан за мача: Абиати, Амелия, Рома, Антонини, Янкуловски, Неста, Папастатопулос, Тиаго Силва, Дзамброта, Йепес, Абате, Боатенг, Фламини, Гатузо, Пирло, Зеедорф, Ибрахимович, Индзаги, Пато, Робиньо, Роналдиньо

Контузени: Амброзини, Бонера

Извън групата: Одо, Страсер, Одуамади, Ониеву

Вероятен състав: Абиати, Дзамброта, Неста, Тиаго Силва, Антонини, Гатузо, Пирло, Зеедорф, Робиньо, Ибрахимович, Роналдиньо

Прогноза на Gol.bg:

Златан Ибрахимович се намира в перфектна форма и вкара пет гола в 6 мача за новия си клуб. Той обаче получи лека травма при равенството 1:1 с Аякс във вторник. Това обаче няма да му попречи да е титуляр. Ибра играе чудесно на "Енио Тардини" където има 4 гола от 4 мача. Добрата новина за треньора Алегри е, че Алешандре Пато е възстановен. Той попадна в групата, но едва ли ще играе повече от 15-20 минути накрая.

Роналдиньо се завръща в тима след като пропусна мача с Аякс. Милан отново ще заложи на схемата 4-3-3. Робиньо също ще бъде титуляр, а Зеедорф ще запази мястото си в полузащитата. Милан търси първата си победа като гост от 3 април насам, когато надви 4:3 Каляри. Този сезон росонерите още нямат успех далеч от "Сан Сиро".

В състава на Парма няма да бъде Себастиян Джовинко. Плеймейкърът е контузен. След като бе изваден от националния отбор на България, Валери Божинов ще претърпи ново разочарование. Той най-вероятно ще остане резерва за Парма. На негово място ще играе Ернан Креспо.

Парма допусна пет гола от дузпи този сезон и това е проблем за треньора Марино. Той ще бъде и без Даниеле Галопа и Алберто Палоски. Пармалатите победиха Милан 1:0 у дома през миналия сезон и ще опитат да повторят успеха.

Прогноза: Парма - Милан 0:1