Ювентус – Малмьо, мач от група А на Шампионската лига. Стадион "Ювентус“, Торино, 21:45 часа българско време. Съдия: Марсиняк (Полша)

През миналия сезон Ювентус не можа да излезе от груповата фаза на Шампионската лига, като завърши трети след Реал Мадрид и Галатасарай. Сега бианконерите искат да се справят по-добре. Стартът е срещу аутсайдера в групата - Малмьо. 

 
ЮВЕНТУС
Вратари:  Буфон, Сторари, Рубиньо
Защитници:   Касерес, Огбона, Бардзали, Бонучи, Киелини, Асамоа, Лихтщайнер, Евра
Халфове:  Ромуло, Погба, Пепе, Маркизио, Коман, Падоин, Перейра, Матиело
Нападатели: Мората, Тевес, Коман, Джовинко, Йоренте
Контузени: Пирло, Мароне, Видал
Наказани: Перейра
Вероятен състав (3-5-2): Буфон – Касерес, Бонучи, Киелини – Лихтщайнер, Погба, Маркизио, Асамоа, Евра – Льоренте, Тевес

МАЛМЬО
Групата за мача
Вратари:  Олсен, Азинович
Защитници:  Хамар, Хеландер, Е. Йохансон, Тинерхолм, Конча, Конате
Халфове: Кроон, Форсберг, Кофи Аду, Халсти, Ракип, Назари
Нападатели: Ериксон, Чибицки, Розенберг, Телин, Мехмети

Контузени:  Рикардиньо, Терн, П. Йохансон

Наказани: няма
 
Вероятен състав (5-3-2):  Олсен - Тинерхолм, Е. Йохансон, Халсти, Хеландер, Конате - Кроон, Аду, Форсберг - Розенберг, Ериксон
 
Прогноза на Gol.bg:
Изминаха шест години откакто Ювентус не е печелил първия си мач за сезона в Европа. Също както преди година бианконерите стартират срещу скандинавци. През 2013 г. ФК Копенхаген измъкна 1:1 срещу торинци. Този път Малмьо е първият съперник, но мача е на стадион "Ювентус". 

Треньорът Алегри няма да може да използва Андреа Пирло и Артуро Видал, които са контузени, а Перейра е наказан още от периода, когато играеше в Удинезе.

Очаква се Алегри да заложи на 3-5-2, като в защита ще са Бонучи, Киелини и Касарес, а тандема в атака ще е Тевес и Йоренте. Всички очакват гол от Апаша, който не се е разписвал в евротурнирите от 2009 г.

Двата отбора не са се срещали никога досега. За Малмьо това е абсолютен дебют в Шампионската лига. Едва ли обаче в него ще постигне нещо повече от загуба.

Резултат: Ювентус – Малмьо 3:0