Барселона - АПОЕЛ, мач от Група F на Шампионската Лига. Стадион "Ноу Камп", начало 21.45 часа.

 

Барселона:

Вратари: Браво, Тер Стеген
Защитници: Адриано, Пике, Бартра, Алвеш, Дъглас, Матийо
Полузащитници: Иниеста, Шави, Ракитич, Рафиня, Сержи Роберто, Сержи Сампер
Нападатели: Меси, Неймар, Мунир, Сандро


Извън групата: Масчерано, Бускетс, Педро, Монтоя, Алба
Контузен: Вермаелен
Наказани: Суарес

 

ПРОГНОЗА: Барселона посреща АПОЕЛ в първи мач от поредния сезон в Шампионската Лига. Макар кипърският тим да е участвал 8 пъти в Шампионската Лига и в последните три издания неизменно да стига до осминафиналите, никога не е играл срещу Барселона.

Двата тима обаче имат доста задочни връзки. В първия елиминационен кръг АПОЕЛ победи ХИК Хелзинки с 4:2 общ резултат, а само няколко дни по-рано Барселона разгроми с 6:0 финландския тим в контрола.

Вратарят на АПОЕЛ Урко Пардо е с испански родители и в първите си години е бил част от академията на Барселона заедно с поколението на Андрес Иниеста и Лео Меси.

Най-известният играч на кипърците Джон Арне Рийзе е бивш съотборник с Хавиер Масчерано в Ливърпул. След това норвежецът премина в Рома, където се размина за няколко дни със сегашния мениджър на каталунците Луис Енрике.

Халфът Тиаго Гомес пък дори има победа над Барселона. През 2010-та година той бе играч на Херкулес, когато малкият тим шокира Барса с 2:0 насред Ноу Камп. Иван Ракитич обаче също има победа над АПОЕЛ, като през 2008-2009 година вкара за Шалке при победата с 4:1 за купата на УЕФА.

Формата на АПОЕЛ като гост е противоречива, тъй като тимът няма победа далеч от дома в Шампионската Лига. В последните си 6 гостувания обаче тимът измъкна 5 равенства при това срещу сериозни опоненти като Челси, Атлетико Мадрид и Порто.

Затова Барселона може и да изпита известни затруднения, особено ако подцени противника. А известни индикации за това има, тъй като Луис Енрике даде почивка на доста от играчите си. Масчерано, Бускетс, Педро, Монтоя и Алба бяха оставени извън състава, докато в тима попаднаха младоци като Сержи Роберто, Сержи Сампер и Сандро.

Все пак добрата новина за каталунците е, че Меси и Неймар се намират в оптимална форма. А когато те се разиграят, трудно може някой да ги спре. Затова и победата на Барса не би трябвало да бъде под съмнение.

Резултат: 3:0

 

Прогнозирай мачовете от Шампионската Лига и спечели страхотни награди