Хамбургер - Байерн Мюнхен, четвъртфинален двубой от турнира за купата на Германия. Стадион "Имтех Арена", 21.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари:  Нойер, Щарке

Защитници:  Лам, Данте, Боатенг, Алаба, Рафиня, Контенто, ван Буйтен

Халфове:  Швайнщайгер, Кроос, Гьотце, Шакири, Тиаго Алкантара, Робен, Мартинес, Хойберг, Вайзер

Нападатели:  Мюлер, Манджукич, Писаро, Грийн

Контузени: Бадщубер, Рибери

 

Прогноза на Gol.bg:

Байерн продължава защитата на трофея срещу може би възможно най-удобния противник в момента. Хамбургер се намира в серия от 6 поредни поражения, като през 2014 година записа три поредни загуби с по 0:3 и пропадна по предпоследното място в Бундеслигата.

Фокусът на бившия европейски клубен шампион ще бъде насочен изцяло към оцеляването в елита на германския футбол, защото изпадане във Втара Бундеслига ще доведе до съществени финансови загуби. Една сензация срещу Байерн тази вечер със сигурност може да даде импулс на северняците.

Треньорът на Байерн Пеп Гуардиола и изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге вече предупредиха, че Хамбургер не е от отборите, които трябва да бъдат подценявани, въпреки кризата в редиците на противника.

Двата тима излизат за осми път един срещу друг за Купата, като Хамбургер има два успеха. Последният от тях дойде през 1988 година, точно на фаза четвъртфинал. Байерн е рекордьор в турнира със спечелени 16 трофея, докато Хамбургер е триумфирал в надпреварата три пъти, но последната купа е спечелена през 1987 година.

Голямото предимство за Хамбургер днес е липсата на каквито и да е очаквания към отбора. Момчетата на Берт ван Марвайк ще изиграят мача освободено и именно това е техният голям коз.

Въпреки това баварците са абсолютен фаворит в срещата и навярно ще стигнат до победата още в редовното време, за да спестят сили за предстоящите сблъсъци в първенството и Шампионската лига.


Резултат:  Хамбургер - Байерн Мюнхен  0:2