Арсенал - Саутхямптън, мач от 12-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Емиратс", начало 17.00 часа.

 

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански,
Защитници: Гибс, Монреал, Дженкинсън, Мертезакер, Косиелни, Саня, Вермаелен
Полузащитници: Рамзи, Йозил, Касорла, Артета, Уилшър, Росицки
Нападатели: Жиру, Гнабри, Бендтнер, Парк, Уолкът

Контузени: Подолски, Диаби, Окслейд-Чембърлейн, Саного, Мияичи

Наказан: Фламини

 

ПРОГНОЗА: Арсенал посреща Саутхямптън в дербито на кръга във Висшата Лига. Един срещу друг се изправят първия срещу третия в класирането.

Двубоят е сблъсък на два тима с много общи неща. И двата тима бяха имаха доста сериозни проблеми в последните няколко сезона, но в момента и двата тима изживяват ренесанс. Арсенал е изненадващ лидер в класирането, а Саутхямптън е приятната изненада на сезона с представянето си.

Всъщност, това е най-добрият старт на сезона в историята на "Светците". Те имат две точки повече от сезон 1983-1984, когато финишираха втори. След загубата на Арсенал от Манчестър Юнайтед в миналия кръг, Саутхямптън остава клубът с най-дълга серия от мачове без загуба - цели 8.

И това не е случайно. Тимът на Моурисио Почетино играе много позитивен футбол, с разиграване на топката и е трети в класацията за притежание на топката от тимовете в лигата. "Светците" са тимът с най-малко допуснати удари към своята врата и логично притежават най-добрата защита.

Арсенал от своя страна притежава второто най-добро нападение в първенството. Интересно е да се отбележи и това, че през миналия сезон лондончани разгромиха Саутхямптън с 6:1. През 2004-та година Арсенал победи със същия резултат като гост. В последните 4 мача между тези два отбора обаче три са завършвали наравно.

Освен с добрата си форма, двата тима могат да се похвалят и с добри новини по отношение на съставите. За гостите отсъства единствено Жули до Прадо, докато за Арсенал не само че няма нови контузени, ами Тио Уолкът се завръща след двумесечно отсъствие. Пер Мертезакер, който пропусна мача срещу Юнайтед, също е на линия. Матийо Фламини обаче е наказан.

Така има всички предпоставки за изключително оспорван мач, в който всеки развой е възможен.  Все пак моментната форма на "Артилеристите" и индивидуалните качества на играчите им сякаш накланя везните в тяхна полза.