Атлетико М - Ювентус, мач от група А на Шампионската лига. Стадион "Висенте Калдерон“, Мадрид, 21:45 часа българско време. Съдия: Феликс Брих (Германия)

За първи път от 6 години Ювентус започна представянето си в Европа с победа. В първата среща бианконерите надвиха 2:0 Малмьо. Сега обаче предстои гостуване на най-сериозния съперник в групата - Атлетико Мадрид. Дюшекчиите загубиха от Олимпиакос в миналия кръг и нямат право на повече грешки. 
 
АТЛЕТИКО МАДРИД
Групата за мача
Вратари: Моя, Облак
Защитници:  Ансалди, Годин, Миранда, Хуанфран, Хименес, Сикуейра
Халфове: Арда Туран, Коке, Тиаго, Раул Гарсия, Луис Суарес, Саул, Раул Хименес
Нападатели: Грисман, Манджукич, Черчи
Контузени: Габи
Наказани: няма
 
Вероятен състав (4-4-2):  Моя - Хуанфран, Миранда, Годин, Ансалди - Раул Гарися, Тиаго, Коке, Арда Туран - Грисман, Манджукич

ЮВЕНТУС
Вратари:  Буфон, Сторари, Рубиньо
Защитници: Касерес, Огбона, Бонучи, Киелини, Лихтщайнер, Евра
Халфове:  Асамоа, Погба, Пепе, Маркизио, Падоин, Перейра, Матиело, Видал
Нападатели: Коман, Мората, Тевес, Джовинко, Йоренте
Контузени: Пирло, Мароне, Бардзали, Ромуло
Наказани: няча

Вероятен състав (3-5-2): Буфон – Касерес, Бонучи, Киелини – Лихтщайнер, Погба, Маркизио, Видал, Евра – Йоренте, Тевес

 
Прогноза на Gol.bg:

Атлетико Мадрид ще може да използва нападателя Марио Манджукич, който е възстановен, след като получи фрактура на носа в мача с Олимпиакос. Хърватинът игра 74 минути срещу Севиля и е готов да излезе със специална маска.

Единствено Габи е в лазарета за Дюшекчиите и Диего Симеоне има пълен състав на разположение. Очаква се на вратата да е Моя, който пази в първенството, а не Облак, който игра при загубата в Гърция. 

За Ювентус неприятната новина преди мача е, че Ромуло получи контузия и няма да играе 1 месец. В лазарета са още Бардзали, Пирло и Мароне.

Очаква се Касарес, Бонучи и Киелини да действат в защита, а Евра да получи мястото на фланга изпреварвайки Асамоа.

Двата отбора имат 5 мача помежду си в Европа, като Ювентус е спечелил 4 от тези срещи. Последният сблъсък между Атлетико и Юве беше през 1965 г. Дали обаче не е време за първото равенство между тези отбори?


Резултат: Атлетико М - Ювентус 1:1