Базел - Ливърпул, среща от груповата фаза на Шампионската лига, стадион "Сейнт Якоб", Базел. 21:45 часа българско време.

Групата на Ливърпул за мача:

Вратари: Миньоле, Джоунс

Защитници: Манкуийо, Ловрен, Морено, Туре, Енрике, Шкъртел, Джонсън

Полузащитници: Джерард, Хендерсън, Коутиньо, Стърлинг, Лалана, Лукас, Маркович, Алън

Нападатели: Балотели, Борини, Ламбърт

Контузени: Джан, Фланаган, Сако, Стъридж
Под въпрос: Джонсън, Алън

Прогноза на Gol.bg:
Гостите имат доста сериозни кадровите проблеми в състава си, тъй като Джан, Фланаган, Сако и Стъридж са аут за мача заради травми, докато Джонсън и Алън са под сериозна въпросителна.

В състава на домакините също има контузени футболисти и те ще бъдат днес без Деген и Иванов, които отпадат твърдо заради контузии, както и без Диас, който е наказан. Самуел пък виси за мача заради травма в коляното.

Базел не се намира изобщо в добра форма и отборът е постигнал две победи в последните си 5 мача от всички турнири, а освен това загуби катастрофално с 1:5 първия си мач от групите на Шампионската лига срещу Реал Мадрид.

Състоянието на гостите също не е никак добро, но поне те стартираха участието си в най-комерсиалния турнир с успех от 2:1 над Лудогорец.

"Мърсисайдци" от своя страна са само с една победа за последните 5 мача от всички турнири и може спокойно да се каже, че отборът се намира в състояние на игрова криза.

Двата тима са се срещали преди 12 години, като тогава и двата мача между тях са завършили при равенства.

Нашата прогноза за този двубой е реми с по два гола.

Резултат: Базел - Ливърпул 2:2

 

Прогнозирай мачовете от Шампионската Лига и спечели страхотни награди