Верона – Милан, мач от 1-вия кръг на Серия А. Стадион "Марк'Антонио Бентегоди", 19:00 часа българско време. Съдия: Джанпаоло Калварезе (Терамо)

Новото издание на Серия А започва с двубой между завърналия се в елита тим на Верона и третия от миналата кампания отбор на Милан. Миналата година "росонерите" също започнаха срещу състав, завърнал се сред най-добрите на Апенините – Сампдория. "Блучеркиатите" постигнаха успех срещу миланския тим, при това на "Сан Сиро". Възпитаниците на Масимилиано Алегри ще трябва да бъдат изключително внимателни, защото в противен случай може да направят втори пореден фалстарт.

ВЕРОНА

Групата за мача: Рафаел, Николас, Михайлов, Бианкети, Морас, Албертаци, Майета, Качаторе, Донати, Ланер, Жоржиньо, Мартиньо, Ромуло, Халфредсон, Чириляно, Гомес, Сала, Гроси, Янкович, Лонго, Кача, Сгриня, Тони

Контузени: Агостини, Рагатцу

Наказани: Няма

Вероятен състав: Рафаел, Майета, Морас, Качаторе, Албертаци, Донати, Халфредсон, Жоржиньо, Янкович, Мартиньо, Тони


МИЛАН

Групата за мача: Абиати, Амелия, Копола, Абате, Де Шилио, Сапата, Мексес, Силвестре, Дзакардо, Констант, Кристанте, Де Йонг, Емануелсон, Монтоливо, Ночерино, Поли, Ел Шаарави, Нианг, Робиньо, Балотели, Петаня

Контузени: Габриел, Вергара, Бонера, Антонини, Сапонара, Траоре, Пацини, Боатенг

Наказани: Мунтари

Вероятен състав: Абиати, Сапата, Мексес, Абате, Констант, Монтоливо, Поли, Ночерино, Нианг, Ел Шаарави, Балотели


Прогноза на Gol.bg:

Днес Алегри ще трябва да се справя без осем контузени футболисти и наказания Съли Мунтари. В групата за мача с Верона са Найджъл де Йонг и Матиа де Шилио, които се възстановиха от травми, но треньорът на "росонерите" едва ли ще рискува с включването на двамата в игра от първата минута с оглед на предстоящия сблъсък с ПСВ Айндховен.

За съжаление на феновете, които са се надявали, че днес ще видят официалния дебют на Николай Михайлов за "джалоблу", това едва ли ще се случи. Италианската спортна преса е категорична, че титулярният избор на Андреа Мандорлини за двубоя с Милан ще бъде бразилският страж Рафаел.

Друг бразилец – Жоржиньо – вероятно ще представлява една от основните заплахи за отбраната на гостите, заедно с опитния голаджия Лука Тони. Тимът от Милано обаче е фаворит в срещата и ще гони трите точки, за да покаже ясно, че и този сезон ще бъде сред претендентите за челните места.

Резултат: Верона – Милан 0:2