Милан - Фиорентина, мач от тринадесетия кръг кръг на Серия А, 21:45 часа българско време, стадион "Сан Сиро", Милано.

Милан победи Интер в миналия кръг и излезе отново начело в Серия А. Освен това увеличи дистанцията пред нерадзурите на 6 точки. Сега тима на Алегри се нуждае от победа, за да запази лидерството и аванса си. Фиорентина пък не е печелила в последните 10 мача като гост.

МИЛАН

Групата за мача: Абиати, Амелия, Антонини, Бонера, Янкуловски, Монтелонго, Неста, Папастатопулос, Тиаго Силва, Дзамброта, Йепес, Амброзини, Боатенг, Фламини, Гатузо, Зеедорф, Страсер, Ибрахимович, Робиньо, Роналдиньо

Контузени: Одо, Индзаги, Одуамади, Пато, Пирло

Наказани: Абате

Не са повикани: Ониеву, Рома

Вероятен състав: Абиати, Бонера, Неста, Тиаго Силва, Антонини, Гатузо, Амброзини, Фламини, Зеедорф, Робиньо, Ибрахимович


Прогноза на Gol.bg:


Милан обича да играе срещу Фиорентина. Това е съперникът, на който росонерите са вкарали най-много голове в историята на Серия А - 224. Освен това росонерите спечелиха последните 5 мача срещу Виолетовите и в тях допуснаха само един гол. Последният успех на Фиорентина в този сблъсък бе на "Артемио Франки" през 2005 г. (3:1). След това Милан има 6 победи и 3 равенства.

Милан е в отлична форма. Росонерите спечелиха 7 от последните 8 мача в Серия А. Треньорът Алегри не може да използва Пато, Индзаги, Одо и Одуамади. Андреа Пирло получи почивка за този мач, заради хематом в бедрото, който го измъчва напоследък.

В защита се завръща Даниеле Бонера, който ще заеме мястото на наказания Инацио Абате на десния фланг. Антонини ще играе отляво. Зеедорф отново ще действа зад нападателите Робиньо и Ибрахимович.

Прогноза: Милан - Фиорентина 3:0