Корнея - Реал Мадрид, мач от 1-я кръг на турнира за купата на Испания. Стадион "Корнея Ел Прат", начало 21.00 часа.

 

Реал Мадрид:

Вратари: Навас, Пачеко, Рубен Янес
Защитници: Варан, Марсело, Карвахал, Арбелоа, Начо, Хайме
Полузащитници: Кедира, Ияраменди, Иско, Хамес, Медран, Лукас Торо
Нападатели: Бензема, Чичарито, Раул де Томас

Извън групата: Роналдо, Касияс, Рамос, Кроос, Модрич, Пепе
Контузени: Бейл, Хесе, Коентрао,

 

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид гостува на Корнея в изтеглен мач от турнира за купата на Испания. Първодивизионните отбори по традиция започват надпреварата в турнира през декември, но тогава Реал ще замине за Мароко за световното клубно първенство.

Съперникът на белите е скромен и в момента се подвизава в трета дивизия. Нещо повече - през миналия сезон Корнея бе дори в по-долната дивизия, но спечели промоция. Логично досега двата тима никога не са се срещали в своята история.

Любопитен факт е, че Корнея е каталунски отбор, което винаги носи допълнителен заряд в мачовете срещу Реал Мадрид. За да извлекат максимални приходи от мача, домакините решиха той да се играе на стадиона на Еспаньол - "Корнея Ел Прат" или както е спонсорското му име "Пауър8".

Това обаче е един от любимите стадиони за Реал, тъй като досега белите нямат загуба на него. От откриването му през 2009 година те са записали 5 победи и едно равенство.

Формата и настроението на столичани са отлични след двата страхотни мача срещу Ливърпул и Барселона, в които бяха спечелени убедителни победи. Има обаче риск от подценяване, тъй като преходът от Ел Класико към мач срещу третодивизионен отбор не е лесен. Именно по подобен начин през минали сезони Реал е допускал срамни загуби от отбори като Реал Унион и Алкоркон.

В допълнение на това Карло Анчелоти даде почивка и остави извън състава Роналдо, Тони Кроос, Лука Модрич, Рамос, Пепе и Касияс. Така се наложи в разширения състав да бъдат извикани юношите Рубен Янес, Медран, Де Томас, Хайме и Лукас Торо.

Въпреки това, чудесната форма на Хамес, Иско и Бензема трябва да е достатъчна, за да стигне Реал до победата.

Резултат: 0:2