АПОЕЛ - Барселона, мач от Група F на Шампионската Лига. Стадион "Нео ГСП", начало 21.45 часа.

 

Барселона:

Вратари: Тер Стеген, Масип

Защитници: Матьо,Алвеш, Пике, Бартра, Масчерано, Алба, Адриано, Монтоя,Дъглас,

Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Шави, Рафиня,Сержи Роберто

Нападатели: Меси, Суарес, Неймар, Педро, Мунир

Контузени: Иниеста,Вермаелен

 

ПРОГНОЗА: Барселона гостува на АПОЕЛ в пореден мач от Шампионската Лига. Каталунците вече си осигуриха продължаване напред , но сега ще продължат борбата за първото място в групата.

В момента Барса изостава на една точка от ПСЖ, който приема Аякс и вероятно ще победи. Така загуба днес може да означава край на надеждите на Барса за първото място. Дори и равенството обаче е достатъчно, за да се запазят шансовете преди домакинството на ПСЖ в последния кръг.

Кипърският тим от своя страна все още има шансове за третото място и участие в Лига Европа напролет. В момента АПОЕЛ изостава на точка от Аякс, а в следващия кръг гостува на холандците. Така точка днес може да позволи на тима да играе за равен и в следващия мач.

Тимът на Йоргос Донис обаче няма отбелязан гол в три поредни мача във всички турнири, а срещу Барса ще е трудно да се надява да играе за нулево равенство. Каталунците навлязоха в добра форма, а Лео Меси играе както в най-добрите си години. През уикенда той отбеляза хеттрик на Севиля и стана голмайстор номер едно на испанското първенство за всички времена, задминавайки рекорда на Телмо Сара.

Сега Меси може да стане едноличен рекордьор и в Шампионската Лига. В момента той споделя рекорда от 71 попадения с Раул Гонсалес.

Интересно е обаче да се отбележи, че Барса няма победа при визитите си на кипърска земя и в предишните си две гостувания завърши два пъти наравно - 1-1 срещу Аполон през 1982 и 0-0 срещу АЕК през 1996. Във втория мач игра и настоящия наставник Луис Енрике.

АПОЕЛ от своя страна няма победа срещу отбор от Ла Лига в 6 мача. Малко вероятно е да го стори и сега.

Резултат: 0:2

Барселона:

Вратари: Тер Стеген, Масип

Защитници: Матьо, Вермаелен, Алвеш, Пике, Бартра, Масчерано, Алба, Адриано, Монтоя,Дъглас,

Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Шави, Рафиня,Сержи Роберто

Нападатели: Меси, Суарес, Неймар, Педро, Мунир

Контузени: Иниеста

Прочети още на: http://www.gol.bg/prognozi/2014-11-22/prognoza-barselona-sevilya