ЦСКА Москва – Рома, мач от група С на Шампионската лига. Стадион „Арена Химки”, съдия Феликс Брих, начало – 19,00 часа. 

ЦСКА Москва и Рома излизат в ключов сблъсък за класиране на 1/8финалите в Шампионската лига. 

И двата тима имат по 4 точки, като победа за един от тях почти сигурно ще го прави в следващата фаза. След като вече спечелиха срещу Манчестър Сити, домакините се надяват да изненадат и Вълците, от които паднаха с 1:5 в италианската столица и това все пак сериозно предимство на съперника.  

Победа за Рома ще класира отбора напред, ако в другия мач Байерн не загуби от Манчестър Сити. Евентуално равенство ще остави развръзката за последните мачове в групата, като все пак предимството ще бъде за италианския състав. Домакините пък дори и при успех няма да бъдат сигурни 1/8финалисти. 

Треньорът на гостите Руди Гарсия обяви, че тимът му ще търси триумфа, но има от какво да се притеснява, тъй като римляните не са убедително при своите гостувания през този сезон. 

Възможно е той да направи тактическа промяна в отбора, като постави Флоренци в ролята на десен защитник заради контузиите на Майкон и Торосидис, които играят на този пост. Наинголан и Пянич пък се очаква да бъдат на фланговете в по-нетрадиционната за отбора схема 4-4-2. 

Наставникът на домакините Леонид Слутски обаче също се надява, че отборът му ще може да използва възможността, която получава и да се класира напред. Лошата новина за руснаците е, че те имат само един триумф като домакини от последните си 7 срещи в турнира. 

По традиция мачът ще се играе при много ниски температури в Москва, като се очаква въпреки по-ранния час (18,00 местно време), термометрите да показват минус 4 градуса, което със сигурност ще облагодетелства до някаква степен домакините, които са свикнали да играят при подобни условия.  

Групата на ЦСКА Москва: Акинфеев, Чепчугов, Марио Фернандес, Игнашевич, В. Березуцки, А. Берецуцки, Набабкин, Шенников, Вернблоом, Дзагоев, Тошич, Ефремов, Еременко, Муса, Миланов, Думбия, Витиньо, Паченко
Контузени: Натхо, Елм

Групата на Рома: Де Санктис, Скорупски, Астори, Холебас, Манолас, Бориело, Коул, Де Роси, Кейта, Ляич, Наинголан, Паредес, Пянич, Строотман, Сома, Дестро, Флоренци, Жервиньо, Итурбе, Тоти, Учан
Контузени: Майкон, Торосидис, Кастан, Янга-Мбива

Резултат: 1:1