Арсенал - Борусия Дортмунд, мач от Група F на Шампионската Лига. Стадион "Емиратс", начало 21.45 часа.


Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански,
Защитници: Гибс, Монреал, Дженкинсън, Мертезакер, Косиелни, Саня, Вермаелен
Полузащитници: Уилшър, Рамзи, Йозил, Касорла, Артета, Росицки, Фримпонг
Нападатели: Жиру, Гнабри, Акпом, Мияичи

Контузени: Подолски, Диаби, Окслейд-Чембърлейн, Саного, Уолкът, Фламини


Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Вайденфелер, Лангерак
Защитници: Суботич, Хумелс, Шмелцер, Дурм, Кирх, Сократис
Халфове: Гроскройц, Бендер, Шахин, Блашчиковски, Мхитарян, Хофман, Ройс
Нападатели: Левандовски, Обамеянг, Дукш, Шибер

Контузени:  Пишчек, Гюндоган, Кел, Зар


ПРОГНОЗА: Арсенал посреща Борусия Дортмунд в един от най-интересните мачове от 3-я кръг на груповата фаза в Шампионската Лига. Един срещу друг се изправят два от отборите в най-добра форма в Европа.

Засиленият интерес към този двубой идва и от факта, че и двата отбора играят много привлекателен и открит футбол и така феновете очакват голямо зрелище. Преди мача и двамата треньори изразиха очакванията си да се получи добър мач. Арсен Венгер заяви, че нито играчите на Дортмунд, нито тези на Арсенал ще се скрият и очаква вълнуващ двубой. Юрген Клоп пък каза, че ако беше фен със сигурност щеше да плати, за да гледа срещата.

Качеството на двубоя има всички предпоставки да бъде високо, защото и в двата отбора се завърнаха някои ключови фигури, които бяха контузени доскоро. В Арсенал Микел Артета, Бакари Саня и Санти Касорла са на разположение и връщането най-вече на последния е очаквано с нетърпение от феновете, за да видят партньорството му с Месут Йозил. За Дортмунд пък проблемите преодоляха Нури Шахин, Марко Ройс, Свен Бендер, Марсел Шмелцер и Сократис.

Интересно е да се види и разликата в този сблъсък спрямо двубоите преди два сезона. Тогава двата тима отново бяха в една група и Арсенал победи с 2:1 в Лондон и завърши 1:1 в Германия. Израстването на Дортмунд най-вече по отношение на европейските двубои обаче е очевидно и затова надали нещата ще са същите.

Арсенал обаче също не е този отбор, който беше преди две години и в момента самочувствието и настроението в отбора са може би най-високи от 4 години насам. Затова дори и в даден момент двубоят да се развие неблагоприятно за "Артилеристите", те няма да рухнат.

Досегашното развитие в групата също трябва да бъде отчетено като фактор. Борусия загуби в първия си мач като гост на Наполи, докато Арсенал спечели и двата си двубоя досега. Така равенството изглежда като добър стратегически резултат и за двата отбора.

В подкрепа на това е статистиката, че Арсенал има само 4 домакински загуби в Шампионската Лига в последните си 47 мача. От друга страна Борусия има само една победа като гост в последните си 11 мача в турнира.

Резултат: 2:2