Базел - Реал Мадрид, мач от Група B на Шампионската Лига. Стадион "Занкт Якоб Парк", начало 21.45 часа.

 

Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Навас, Пачеко
Защитници: Рамос, Варан, Коентрао, Карвахал, Марсело, Арбелоа, Начо
Полузащитници: Кроос, Бейл, Иско, Хамес, Ияраменди, Медран, Лукас Торо
Нападатели: Роналдо, Бензема, Чичарито


Извън групата: Пепе, Кедира
Контузени: Хесе, Модрич


ПРОГНОЗА: Реал Мадрид гостува на Базел в пореден мач от Шампионската Лига. Залогът в мача е далеч по-висок за домакините, отколкото за испанците.

В предишния кръг Реал се класира за осминафиналите, а първото място в групата също ще бъде спечелено днес дори и при загуба, стига тя да не е с по-лош резултат от 5-1, както завърши мача между двата тима на "Сантяго Бернабеу".

Базел от своя страна се намира на второ място и има всички шансове също да се класира напред в турнира. За целта обаче ще бъде много важно днес швейцарците да спечелят поне точка преди гостуването на Ливърпул в последния мач.

Формата на домакините е добра и те имат две победи в другите си две домакинства в Шампионската Лига. Като цяло те се намират в серия от 5 поредни победи и не са допуснали гол в 434 минути.

Серията на Реал обаче е още по-впечатляваща. Тимът има 14 поредни победи във всички турнири и още един успех ще изравни клубния рекорд. Досега на два пъти Реал е записвал 15 поредни победи - през 1961 под ръководството на Мигел Муньос и през 2012 при Жозе Моуриньо.

Това със сигурност ще бъде добра мотивация за мадридчани. Звездата Кристиано Роналдо пък със сигурност ще има своята лична мотивация след като вчера видя как Лео Меси реализира хеттрик и излиза еднолично начело в класацията за голмайстори на Шампионската Лига със 74 гола. Португалецът не е много назад със 70 и със сигурност ще иска да се приближи до аржентинеца.

Карло Анчелоти трябва да се справя без контузения Модрич, докато Сами Кедира не пътува с отбора. Пепе също получи почивка, но при наличието на Рафаел Варан това не е никакъв проблем. За домакините е наказан Серей Дие.

Всичко това показва труден за предвиждане мач, като и двата отбора имат своите козове. Липсата на залог за Реал обаче вероятно ще позволи на домакините да измъкнат нещо.

Резултат: 1:1