Малмьо - Ювентус, мач от група А на Шампионската лига. Стадион "Свенбанк“, Мальмо, 21:45 часа българско време. Съдия: Педро Проенса (Португалия)

Ювентус има изключително важен мач в Шампионската лига в Швеция. Бианконерите имат 6 точки до момента, колкото и Олимпиакос, но са с три зад лидера в групата Атлетико Мадрид. През есента Старата госпожа победи 2:0 Малмьо, но от двете си гостувания до момента, Юве не е взел точка. 
 
МАЛМЬО
Групата за мача
Вратари:  Олсен, Азинович
Защитници:  Хамар, Хеландер, Е. Йохансон, Тинерхолм, Конча, Конате, Рикардиньо
Халфове: Кроон, Форсберг, Кофи Аду, Халсти, Ракип, Назари, Терн, П. Йонасон
Нападатели: Ериксон, Чибицки, Розенберг, Телин, Мехмети
Контузени: няма
Наказани: няма
Вероятен състав (4-4-2):  Олсен - Тинерхолм, Е. Йохансон, Хеландер, Рикардиньо - Ериксон, Халсти, Аду, Форсберг - Телин, Розенберг
 

ЮВЕНТУС
Вратари:  Буфон, Сторари, Рубиньо
Защитници: Огбона, Бонучи, Киелини, Лихтщайнер, Евра, Матиело, Падоин
Халфове: Ромуло, Погба, Пепе, Маркизио, Пирло, Видал, Перейра
Нападатели: Мората, Тевес, Коман, Джовинко, Йоренте
Контузени: Мароне, Касарес, Бардзали,,Асамоа 
Наказани: няма
Вероятен състав (4-3-1-2): Буфон – Лихтщайнер, Бонучи, Киелини, Падоин – Маркизио, Пирло, Погба – Видал - Йоренте, Тевес

Прогноза на Gol.bg:
Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри продължава да има проблеми в защита. С контузии са Бардзали, Касарес и Асамоа. Бианконерите отново ще заложат на схема с 4 защитници и ромб в средата на терена.

Като ляв защитник ще играе Падоин, въпреки че Патрис Евра вече е възстановен и е в групата за мача. Отдясно ще е Лихтщайнер, а Бонучи и Киелини - в центъра. Андреа Пирло ще дърпа конците в средата на терена, а на върха на "ромба" ще бъде Артуро Видал.

Ювентус е фаворит, но формата на отбора като гост е притеснителна. Бианконерите не са печелили навън в Шампионската лига в последните 6 мача, в които взеха само 1 точка. Сега обаче е нужна победа. Старата госпожа и преди е имала трудности в Скандинавия. Всички тифози на Юве си спомнят равенствата с Нордселанд и Копенхаген като гост.

Резултат: Малмьо - Ювентус 0:2