Барселона - Уеска, мач-реванш от турнира за Купата на Испания. Стадион "Ноу Камп", начало 23.00 часа.

 

Барселона:

Вратари: Тер Стеген, Масип

Защитници: Матийо, Бартра, Масчерано, Адриано, Монтоя, Дъглас, Диагне

Полузащитници: Иниеста, Ракитич, Рафиня, Сержи Роберто, Сержи Сампер, Адама

Нападатели: Педро, Мунир, Сандро

Контузени: Вермаелен, Неймар, Алвеш
Извън групата: Браво, Пике, Алба, Марийо, Бускетс, Ракитич, Шави, Меси, Суаре

 

ПРОГНОЗА: Барселона посреща Уеска в мач-реванш от 16-финалите на турнира за купата на Испания.

Още преди първия мач бе ясно, че няма да има голяма интрига в този сблъсък, а след категоричната победа с 4:0 сега реваншът на "Ноу Камп" е тотално обезсмислен. Все пак мачът трябва да се играе и Луис Енрике използва случая да даде почивка на цели 9 от основните си играчи. Вермаелен, Неймар и Дани Алвеш пък са контузени и така съставът на Барса ще бъде съставен от резервни играчи и юноши. Енрике повика цели 5 играчи от втория отбор.

Все пак известен опит в отбора ще внасят Хавиер Масчерано в защита, Андрес Иниеста в халфовата линия и Педро в нападение. Обликът на тима обаче ще бъде изграден от юношите на Барса, които със сигурност ще искат да впечатлят треньора си.

Така въпреки липсата на интрига, каталунците може би ще играят далеч по-вдъхновено отколкото през уикенда, когато завършиха само 0:0 срещу Хетафе. От своя страна третодивизионният тим знае, че няма никакви шансове срещу именития си съперник. Същевременно Уеска се бори за промоция в Сегунда Б и надали ще иска да хаби излишно сили в предопределен мач.

Резултат: 5:0