Барселона - Кордоба, мач-реванш от осминафиналите на турнира за купата на Испания. Стадион "Ноу Камп", начало 22.30 часа.


Групата на Барселона:

Вратари:  Валдес, Пинто
Защитници: Алвеш, Алба, Пуйол, Масчерано, Монтоя, Бартра, Адриано
Полузащитници:  Бускетс, Тиаго, Фабрегас, Сонг, Дос Сантос, Сержи Роберто
Нападатели:  Меси, Вия, Алексис, Тейо,

Контузени: Абидал, Куенка, Муниеса
Извън групата: Пике, Шави, Иниеста, Педро


ПРОГНОЗА: Барселона посреща Кордоба на своя "Ноу Камп" в мач-реванш от осминафиналите на турнира за купата на Испания. За този двубой не може да се напише кой знае колко, тъй като е един от най-предвидимите мачове през сезона.

Каталунците имат комфортна преднина от 2:0 след първия мач, благодарение на двете попадения на Лео Меси. Така Кордоба има нужда от поне две попадения на "Ноу Камп", за да отстрани Барса. Предвид формата на андалусийците обаче е трудно да си представим това нещо. В момента тимът се затруднява с представянето си дори в Сегунда Дивисион, където се намира на 12-то място.

За този мач на пейката на Барса няма да е Тито Виланова, който замина за лечение в Ню Йорк. Заместникът му Жорди Роура призова тима да не подценява мача. Подходът на каталунците обаче няма как да е същия, като в мач от първенството.

От ръководството дадоха почивка на четирима ключови играчи в лицето на Шави, Иниеста, Педро и Пике. Това обаче може би е по-добрият вариант, тъй като заместниците им ще искат да се докажат пред своя публика.

Лео Меси попадна в групата, но почти сигурно единствената цел е да може да покаже златната топка на привържениците преди началото на мача. По-вероятно аржентинецът ще остане на пейката и ще влезе едва към края на мача, за да зарадва публиката на "Ноу Камп".

При всички положения прогнозата трябва да е за победа на каталунците, но въпросът е с какъв резултат. В минали години каталунците решават рано подобни мачове, след което намаляват оборотите и пестят сили. Вероятно това ще стане и сега.

Резултат: 3:0