Реал Мадрид - Сан Лоренсо, финал на световното клубно първенство. Стадион "Гран Стад де Маракеш", начало 21.30 часа.

 

Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Навас, Пачеко
Защитници: Рамос, Пепе, Варан, Марсело, Карвахал, Начо, Арбелоа, Коентрао,
Полузащитници: Кедира, Хамес, Иско, Кроос, Ияра, Бейл, Медран
Нападатели: Роналдо, Бензема, Чичарито, Хесе

Контузени: Модрич

 

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид се изправя срещу аржентинския Сан Лоренсо на финала на световното клубно първенство.

Белите ще се опитат да завършат по възможно най-добрия начин календарната 2014-та година и да я превърнат в наистина незабравима.

В нея те вече спечелиха така мечтаната десета титла в Шампионската Лига - Ла Децима, а към нея добавиха Купата на Испания и Суперкупата на Европа. При успех в Мароко те ще подобрят личното си постижение от три трофея за една година от 1989 и 2002 година.

Същевременно те ще изравнят Милан по брой интерконтинентални купи. Реал има три трофея още от времето, когато турнирът бе за интерконтиненталната купа. Интересното е, че сегашния мениджър Карло Анчелоти донесе една от четирите купи на Милан през  2007 година. Друга любопитна подробност е, че точно преди нова година Реал и Милан ще изиграят контролна среща.

По пътя до финала двата тима се представиха много различно. Сан Лоренсо имаше нужда от гол в продълженията, за да победи австралийския Оукланд с 2:1. Реал от своя страна дори не се напъна и победи с лекота с 4:0 мексиканския Крус Азул. Това бе 21-ва поредна победа за белите във всички турнири. В тези мачове тимът реализира общо 79 гола, което е почти по 4 на мач.

Сега триото ББС - Бейл, Бензема и Кристиано отново ще се опита да увеличи головата си сметка. За финала то може да бъде подкрепено от възстановения  Хамес Родригес.

При всички положения Реал е фаворит за победата, докато при загуба на Сан Лоренсо аржентинските отбори ще запишат своеобразен "хеттрик" от неуспехи след загубените финали на Бока Хуниорс през 2007 и Естудиантес през 2009 година.

Резултат: 3:1