Астън Вила - Манчестър Юнайтед, двубой от 16-ия кръг на Висшата лига, стадион "Вила Парк". 15:30 часа българско време.

Групата на Ман Юнайтед за мача:

Вратари: Де Хеа, Линдегард, Амос

Защитници: Рафаел, Смолинг, Фърдинанд, Евънс, Евра, Видич, Фабио

Полузащитници: Валенсия, Нани, Джоунс, Клевърли, Гигс, Андерсон, Йънг, Заха, Янузай, Кагава

Нападатели: Руни, Ернандес, Уелбек

Контузени: Ван Перси, Фелаини, Карик, Флетчър
Наказани: Няма
Под въпрос: Видич, Евра, Смолинг

Прогноза на Gol.bg:
Maнчестър Юнайтед е разтърсван от кадрови проблеми,а освен това отборът изостава на много точки от върха в класирането. Победата днес е абсолютно задължителна за гостите, но дали ще я постигнат, това е друг въпрос.

"Червените дяволи" принципно са твърди фаворити за тази среща, но отборът ще трябва да даде всичко от себе си, за да има шансове да победи.

Твърдо аут за мача са Ван Перси, Фелаини, Карик и Флетчър. Първите трима са контузени, а четвъртият не се намира в добра физическа форма, след като бе дълго време извън терените заради операция на червата.

Под много сериозна въпросителна са Видич, Евра и Смолинг, а ако някой от тях отпадне за мача, това ще е огромен проблем за Дейвид Мойс.

В състава на домакините кадровите проблеми не са малко и аут за срещата са контузените Окоре, Влаар, Бенет и Нзогбия, а освен това мачът ще пропусне и наказаният Делф. 

В Англия прогнозират, че крилото Александър Тонев ще излезе като титуляр в днешната среща.

Към днешна дата Манчестър Юнайтед изостава на цели 13 точки от лидера в класирането Арсенал и отборът заема непривичното 9-о място в класирането.

Все пак добрата новина е, че "Червените ядволи" играят традиционно добре срещу Астън Вила и отборът е постигнал 5 поредни победи срещу този противник в последните 5 мача между двата тима.

Домакините не са в никак лоша форма и са записали 2 победи, 2 ремита и 1 загуба за последните си 5 мача от Висшата лига.

Гостите от своя страна са с 2 победи, 1 равен и 2 загуби в последните си 5 мача от всички турнири.

В последно време на Юнайтед не му върви изобщо и отборът претърпя 2 поредни домакински поражения - от Евертън и Нюкасъл.

Днес обаче момчетата на Дейвид Мойс ще се опитат да се реваншират на своите фенове с една хубава победа.

Ако днес Юнайтед загуби, тогава отборът ще натрупа серия от 3 поредни загуби в елита. За последно отборът направи подобна серия през 2001 година.

Нашата прогноза е обаче успех с един единствен гол за гостите.

Резултат: Астън Вила - Манчестър Юнайтед 0:1