Милан - Лацио, мач от 10-и кръг на Серия А. Стадион "Сан Сиро", Милано, 21:45 часа българско време. Съдия: Дамато

Милан се провали за пореден път срещу Парма в миналия уикенд след 2:3 и треньора Алегри е пред уволнение. Пресата твърди, че ако не спечели мача с Лацио, наставника ще си събира багажа. Ситуацията в Лацио е идентична. И там треньора Петкович е под натиск. Дори веднъж вече имаше слухове, че е бил освободен. Орлите все пак имат 3 точки повече от росонерите.

МИЛАН

Групата за мача: Абиати, Амелия, Габриел, Копола, Абате, Констант, Де Шилио, Вергара, Дзакардо, Сапата, Бирса, Кристанте, Емануелсон, Де Йонг, Кака, Монтоливо, Мунтари, Поли, Сапонара, Балотели, Матри, Нианг, Робиньо

Контузени: Бонера, Пацини, Ел Шаарави, Силвестре, Ночерино

Наказани: Мексес

Вероятен състав (4-3-3): Габриел - Абате, Сапата, Дзакардо, Де Шилио - Монтоливо, Де Йонг, Мунтари - Бирса, Балотели, Кака


ЛАЦИО

Групата за мача: Маркети, Бериша, Стракоша, Раду, Сиани, Перейриня, Каванда, Кана, Елес, Ледесма, Онази, Едерсон, Кандрева, Гонсалес, Ернанес, Андерсон, Флокари, Клозе, Переа, Кейта, Тункара

Контузени: Алфаро, Биава, Билия, Диас, Конко, Лулич, Новарети, Винисиус

Наказани: Маури

Вероятен състав (4-3-3): Маркети - Каванда, Сиани, Кана, Раду - Гонсалес, Ледесма, Ернанес - Кандрева, Клозе, Переа


Прогноза на Gol.bg:

В състава на Милан се завръща вратаря Абиати, който беше контузен в последните седмици. Той обаче ще остане на пейката. Очаква се мача да започне бразилеца Габриел. В защита също ще има промени. Силвестре е контузен и Дзакардо ще заеме мястото му до Сапата. Мексес е наказан. Очаква се като титуляр да започне Де Шилио, който дълго време беше контузен. 

В атака Милан отново ще заложи на трима. Марио Балотели ще води нападението, а до него ще действат Кака и Бирса.

Петкович има много повече проблеми с контузии. Извън състава са основни играчи като Биава, Диас, Конко, Лулич. Новарети и Билия също няма да играят. Като титуляри ще се завърнат Ернанес и Каванда, а много е вероятно още от първата минута да започне и Мирослав Клозе, който също отсътва заради контузия.

Колкото и слаба да е формата на Милан, девет от 11-те точки на тима дойдоха у дома. Росонерите победиха три пъти и загубиха веднъж на своя стадион. Последните два успеха срещу Сампдория и Удинезе дойдоха след резултат 1:0, като и в двата случая се разписа Бирса.

От началото на 2013 г. Лацио има само една победа като гост. Тя обаче беше на 8 май на "Сан Сиро" (срещу Интер). През този сезон Орлите имат 3 загуби от четири гостувания. Затова най-вероятно Милан ще вземе трите точки в срещата.


Резултат: Милан - Лацио 2:1